duminică, octombrie 1, 2023

Bacău: Pârtia de schi ‘Nemira’, investiţie realizată cu fonduri europene, trece în administrarea Primăriei Slănic Moldova

Pârtia de schi ‘Nemira’, investiţie realizată cu fonduri europene, va trece de la 1 aprilie din administrarea Consiliului Judeţean Bacău în cea a Primăriei Slănic Moldova.

Preşedintele PSD Bacău, eurodeputatul Dragoş Benea, a declarat că în ultimii 5 ani investiţia s-a aflat în monitorizare post-implementare.

‘În cei 8 ani de funcţionare sub administrarea CJ, pârtia a fost un veritabil motor de dezvoltare a turismului în zonă: aproape 120.000 de turişti plătitori au accesat serviciile telescaunului şi pârtiei, încasările totale depăşind suma de 3,25 milioane lei’, a afirmat, luni, eurodeputatul Dragoş Benea.

Pârtia de schi ‘Nemira’ a fost realizată de CJ Bacău, în parteneriat cu Primăria Slănic-Moldova, în cadrul proiectului ‘Schi Parc Slănic Moldova’, finanţat prin POR cu 5,7 milioane euro.

Pârtia a fost construită pe versantul nordic al Munţilor Nemira, fiind deschisă în decembrie 2014.

Cu o lungime pe înclinare de peste 1.400 metri, pârtia are o lăţime medie de 38 metri, o diferenţă totală de nivel de 240 metri şi o pantă medie de 17,6%. AGERPRES / (AS – autor: Gabriel Apetrii, editor: Marius Frăţilă)

Sursa: PRESSONLINE

spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Campanii publicitare
    sales banner