marți, august 9, 2022

Barna: România are nevoie de un referendum pe justiție

Uniunea Salvați România salută decizia președintelui Klaus Iohannis de a organiza un referendum pe justiție. USR mai transmite că referendumul „ar oferi șansa românilor de a se pronunța concret asupra direcției în care va merge România, după doi ani în care sute de mii de cetățeni au protestat în stradă față de abuzurile din justiție”.

“România are nevoie de un referendum pe justiție. Au trecut mai bine de 2 ani de când Liviu Dragnea și penalii din PSD au pus mâna pe putere și încearcă să subordoneze justiția. Au dat ordonanța 13, au înființat secția de investigare a magistraților, au îndepărtat-o pe Laura Codruța Kovesi de la șefia DNA, încearcă să-l schimbe pe procurorul general, au asmuțit jandarmii împotriva oamenilor nevinovați pe 10 august. Trebuie să îi oprim. Iar pe lângă toate acestea, anul trecut, peste un milion de români au semnat pentru inițiativa Fără Penali în Funcții Publice spunând clar că nu mai vor infractori în fruntea țării. USR susține organizarea acestui referendum. Vrem o România fără penali și fără hoție” transmite președintele USR Dan Barna.

USR mai spune că toate sondajele arată că o mare parte a populației consideră că modificările din justiție realizate de PSD reprezintă un atac fără precedent la adresa statului de drept, a independenței justiției, în scopul protejării unor funcționari publici de rang înalt cu condamnări penale, care abuzează de funcțiile lor pentru a scăpa de răspunderea penală și pentru a face din justiție un instrument obedient, de aceea referendumul trebuie organizat odată cu alegerile europarlamentare.

spot_img
Campanii publicitare
    sales banner