Barna și Orban au discutat la Parlament despre un posibil candidat unic al Opoziției pentru primăria Capitalei

PNL USR

Liderul USR Dan Barna a declarat, marți, la Parlament, că i-a spus premierului Ludovic Orban că e necesar ca partidele de dreapta să aibă candidat unic la alegerile locale, pentru că în acest fel o vor putea învinge pe Gabriela Firea. 

„Au fost și subiecte legate de pregătirea alegerilor locale și perspectivele de colaborare în acele locuri unde sunt primari PSD de care România trebuie să scape cât mai repede. E important ca în marile orașe unde avem primari PSD să avem un candidat unic al opoziției, am discutat despre el astăzi. Am spus și în această întâlnire că Gabriela Firea poate fi înfrântă, însă e nevoie să avem candidat unic pe București. În perioada următoare vom purta negocieri pentru a găsi cele mai bune mecanisme pentru a găsi acel candidat care să aibă suprot în București”, a spus liderul USR.

Barna a mai discutat cu Orban și despre alegerea primarilor în două tururi.

„A fost o întâlnire de lucru, în care am vorbit de agenda parlamentară din perioada următoare. Am vorbit despre prioritatea zero pentru alianța USR-PLUS, modificarea legislației electorale pentru a putea avea primari în două tururi. Premierul susține această inițiativă. Am discutat despre peprspectiva anticipatelor și despre realismul acestei alternative. Am vorbit de asemenea despre corecta prezentare a diasporei. Premierul a promis că va susține această inițiativă, de a crește numărul de senatori și deputați pentru diaspora”, a punctat Barna.