Băsescu: Dăncilă are cele mai mari şanse să devină candidatul PSD la prezidenţiale

Traian Basescu

Premierul Viorica Dăncilă are cele mai multe șanse să devină candidatul PSD la prezidențiale, şi chiar că intre în turul al doilea, consideră fostul preşedinte Traian Băsescu, europarlamentar PMP.

  • Întrebat la România TV dacă Viorica Dăncilă are șanse să intre în turul doi al alegerilor prezidenţiale cu preşedintele Klaus Iohannis, Băsescu a spus:

„Dar are șanse Firea sau Teodorovici? Dacă are cineva șanse, este cel care este cel mai puternic susținut din interiorul partidului.

dancilaOr alegerile de la Congres a arătat că dna Dăncilă este cea mai susținută, mai ales că a fost o desemnare în condiții de concurență”.

Băsescu susţine că „Viorica Dăncilă trebuie să candideze fie că-i place, fie că nu-i place lucrul acesta.Tot ea e singurul plătitor al intrării în turul 2″, a adăugat el.

Fostul președinte a spus că Iohannis intră „garantat” în turul doi, „marea problemă” fiind de fapt cine va fi contracandidatul acestuia.

Iohannis basescu„Marea problemă este cu cine intră. Klaus Iohannis are garantat mandul al doilea, dacă intră în turul doi cu dna Dăncilă, reprezentantul PSD. De ce? Pentru că în turul 2 electoratul USR ar vota cu Iohannis. Dacă intră cu Barna, electoratul PSD ar vota cu Barna sau cu Cioloș și nu cu Iohannis.

Deci părerea mea este că Iohannis trebuie să facă tot ce poate pentru a o aduce pe dna Dăncilă în turul doi și nu pe Barna sau pe Cioloș”, a mai spus Băsescu.

Invitat să comenteze ideea unui candidat comun la prezidențiale din partea Pro România, ALDE și PSD, fostul preşedinte a spus că stânga nu va câștiga niciodată alegerile prezidențiale în România

„Stânga nu va câștiga niciodată președinția în România, pentru că electoratul de dreapta este majoritar, iar în turul 2 electoratul de dreapta devine solidar cu un candidat, în cazul în care e un candidat de stânga în jurul candidatului de dreapta în competiția electorală. Deci, stânga nu poate câștiga președinția în România.

A câștigat-o doar cu Ion Iliescu, care a fost un politician absolut special. Dar nu poate câștiga stânga, orice propunere ar face Victor Ponta și Tăriceanu”, a spus Băsescu, precizând că nu știe ce ar putea aduce în plus cei doi față de ultimele alegeri.