Băsescu despre criza de la Caracal: N-aş fi lăsat instituţiile să ajungă aici

Traian Basescu

Fostul președinte Traian Băsescu consideră că instituţiile statului nu se corelează în ceea ce priveşte tragedia de la Caracal, şi, personal, consideră că Alexandra, minora de 15 ani, care a dispărut, s-ar afla acum departe de ţară.

Europarlamentarul PMP a susţinut că nicio autoritate din țara asta nu coordonează acțiunile de după tragedia de la Caracal şi a arătat că, dacă ar ai fi fost preşedinte, i-ar fi chemat la masa discuţiilor pe toţi reprezentanţii instituţiilor responsabile.

„În primul rând nu aș fi lăsat instituțiile să ajungă aici, dar din prima clipă când s-a văzut și era ușor de intuit că va fi o explozie mediatică și va aduce populația în fața unei realități extrem de neplăcute să constate că instituțiile statului nu sunt capabile să își facă treaba, era evident că cineva trebuia să frâiele imediat în țara aia. În seara aia trebuiau chemaţi. Ca preşedinte nu mi-ar fi fost ruşine să-i înşir în jurul mesei pe o parte Poliţia, pe altă parte parchetele şi de ce nu n-aş fi ezitat să chem structurile de informaţii SRI-ul, SIE. În astfel de momente cheia este infromaţia obţinută la timp şi decizii imediate. (…)Cum de n-au știut de omul acesta?! Nu pot să cred că poliția nu știa de acest bărbat”, a declarat Băsescu la postul B1 tv.

Potrivit acestuia, este evident că,la o săptămână de la declanşarea crizei din Caracal, instituţile nu se corelează, ceea ce nu este în regulă.

Lipsesc două structuri, DGPI, serviciul secret de la Interne, și SRI. Când era vorba de informații, acestea erau pe masa decidenților. Șefii celor două structuri se mai loveau, se mai ciondăneau, dar informau”, a spus fostul preşedinte.