Băsescu: Macron este al treilea preşedinte francez, după Sarkozy şi Holland care câştigă alegerile promiţând reformarea Uniunii Europene

Traian Basescu

Traian Băsescu îl critică în termeni duri pe președintele francez Emmanuel Macron, despre care spune că este, la fel ca Sarkozy şi Holland, este un „politruc cu ștaif occidental”.

„Franţa pe care o iubim! Un tânăr fost bancher, pe numele lui Emmanuel Macron, răcneşte în urechea oricui este dispus să-l asculte că rostul lui pe acest pământ este să reformeze Uniunea Europeană.

Este al treilea preşedinte francez, după Sarkozy şi Holland care câştigă alegerile promiţând reformarea Uniunii Europene.

Câtă aroganţă la aceşti politruci cu ştaif occidental, ajunşi preşedinţi ai Franţei, care anunţă că reformează Europa, dar nu pot reforma Franţa. O Franţă care de două decenii are acută nevoie de reforme sociale şi economice fundamentale pentru a mai putea fi un drapel pe care noi, ceilalţi europeni, să avem încredere a-l urma.

Mă tem că Emmanuel Macron va fi, consecutiv, al treilea preşedinte al Franţei care nu va câştiga al doilea mandat. Ca să ne convingă că poate reforma Europa, Macron trebuie să ne convingă că poate reforma Franţa şi să ne redea Franţa puternică, Franţa pe care o iubim”, a scris Băsescu, pe Facebook.