Beatrice Tudor: Iohannis nu este un președinte care să construiască

Tudor Beatrice

Deputata PSD, Beatrice Tudor, a lansat un atac dur la adresa șefului  statului, Klaus Iohannis după ce Parlamentul a votat bugetul în forma în care acesta a fost propus de PSD- ALDE asta după ce președintele a atacat legea bugetului la CCR și apoi a retrimis-o aleșilor pentru reexaminare. 

Beatrice Tudor a spus că șeful statului a blocat cel mai mare buget al României, care prevede investiții majore, precum și majorări de pensii și salarii.

“Astăzi a fost votat Bugetul de stat pe 2019. S-au încheiat astfel trei săptămâni de amânări inutile generate de Klaus Iohannis. Pe 22 februarie, președintele a decis să conteste la CCR proiectul de buget votat în Parlament. CCR a respins sesizarea pe 6 martie. Cu toate acestea, Klaus Iohannis a retrimis Bugetul la reexaminare în Legislativ. De ce? Pentru că e în campanie electorală și mai vrea un mandat. În opinia mea, atitudinea lui Klaus Iohannis e condamnabilă. Iată de ce:

1. Klaus Iohannis s-a opus celui mai bun buget pe care România l-a avut în ultimul timp. Pentru prima dată PIB-ul este estimat să treacă de 1.000 de miliarde de lei, pe fondul unei creșteri economice de 5,5%. De asemenea, pentru prima dată salariul mediu net va trece de pragul de 3.000 de lei și va ajunge la 3.080, cu peste 50% mai mult decât în timpul guvernării tehnocrate. Tot pentru prima dată în ultimii mulți ani, Bugetul de pensii este pe excedent și arată că măsura trecerii contribuțiilor de la angajator la angajat a adus beneficii reale în economie. De menționat că în acest an valoarea punctului de pensie se va majora cu 15%, de la 1.100 la 1.265 lei, iar indemnizația socială garantată pentru pensionari crește de la 640 la 704 lei. Nu în ultimul rând, cresc bugetele pentru Sănătate, pentru Educație, pentru investiții și pentru transporturi.

2. Capriciul lui Klaus Iohannis de a bloca bugetul a costat timp și a însemnat o lună pierdută pentru România. Tot ce era prevăzut în buget se va amâna cu o lună, începând cu proiectele de investiții și terminând cu plata alocațiilor majorate. Cum să se facă autostrăzi, cum să crească salarii, cum să se construiască școli și spitale dacă însuși președintele face tot ce poate ca să blocheze bugetul? De fapt, cred că asta a fost și miza lui Klaus Iohannis în ultimii ani: să blocheze orice și oricât, pentru a da vina apoi pe PSD. Un astfel de plan arată care este nivelul și care e profilul moral pe care îl are actualul președinte.

3. Deciziile lui Klaus Iohannis (atât contestarea bugetului la CCR cât și retrimiterea lui în Parlament) nu fac altceva decât să îngreuneze inutil activitatea ministerelor și a primăriilor. Președintele știe foarte bine că PSD are majoritatea necesară în legislativ pentru a adopta un buget corect pentru România. Cu toate acestea, a insistat să blocheze. De ce? Ca să aibă ocazia de a face acest spectacol populist cu retrimiterea bugetului în Parlament.

4. Contestarea bugetului la CCR este o premieră absolută în istoria democrației românești și nu numai. Președintele a arătat nu numai că nu înțelege nimic din Constituție, ci și că nu-i pasă de consecințele faptelor sale. Nici măcar Traian Băsescu nu a îndrăznit să conteste vreun buget la CCR.

5. Prin retrimiterea în Parlament a unui buget care a fost validat de CCR, Klaus Iohannis a arătat că nu este un președinte echidistant, ci este un soldat în tabăra Opoziției. Actualul locatar de la Cotroceni nu este mediator, nu este demnitar neutru politic, așa cum îi cere Constituția. Klaus Iohannis este un demagog ce repetă mecanic sloganurile Opoziției.

Rămân la ceea ce am mai spus: Klaus Iohannis nu este un președinte pentru toți românii. Nu este un președinte care să vrea să construiască. Este un individ egoist, interesat doar de propria carieră, capabil doar să blocheze și să pună piedici.

Din păcate, România nu a avut un președinte în ultimii 5 ani. A avut în fruntea ei un funcționar mediocru, fără viziune, fără anvergură și, mai grav, fără nicio intenție de a face bine pentru țara lui. Sunt convinsă că experimentul Iohannis la Cotroceni va lua sfârșit în acest an!”, a scris deputata PSD, Beatrice Tudor, pe Facebook.