Beatrice Tudor (PSD): Prin apelul la DNA şi subminarea DLAF, Dan Barna subminează justiţia românească – Parlamentarii USR trebuie să decidă dacă-l susţin sau se delimitează de Dan Barna

Tudor Beatrice

Deputatul PSD de Bucureşti, Beatrice Tudor, consideră că, prin poziţia sa, prin care a subminat Departamentul pentru Luptă Anti-Fraudă şi prin apelul ca DNA verifice suspiciunile înprivinţa modului în care preşedintele USR a delapidat fonduri europene, Dan Barna se face vinovat de subminarea justiţiei context în care a făcut un apel către parlamentarii USR, prin care i-a îndemnat pe aceştia declare public dacă susţin poziţia preşedintelui USR sau dacă se delimitează de acesta,.

Deputatul motivează că românii trebuie ştie care este poziţia partidului USR, nu doar a persoanei suspicionate Dan Barna.

„Dan Barna a făcut un apel către DNA verifice acuzaţiile încazul său, deşi DNA nu are nicio competenţă verifice acuzaţiide fraudă şi delapidare de fonduri europene.

Aceste prerogative aparţin DLAF, instituţie despre care Dan Barna avea numai cuvinte de laudă când era vorba despre dosarele lui Liviu Dragnea. Prin atacul la DLAF şi prin apelul la DNA, Dan Barna transmite este mai presus de lege şi vrea fie anchetat de cine îi convine lui, nu de cine are rol instituţional în statul român. Venind din partea unui candidat la Preşedinţia României, această declaraţie subminează justiţia română şi este un gest de neiertat.

Parlamentarii USR trebuie se decidă repede şi să spună public dacă sunt de acord cu cele spuse de preşedintele lorsau dacă se delimitează de Dan Barna, pentru românii trebuie ştie dacă acest partid vrea justiţie preferenţială sau instituţională„, a declarat Beatrice Tudor, potrivit unui comunicat de presă.