miercuri, mai 25, 2022

Bistriţa-Năsăud: Cele circa 33 milioane lei din fondul aflat la dispoziţia Consiliului Judeţean, repartizate primăriilor

Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud a aprobat miercuri, în şedinţă extraordinară, repartizarea celor circa 33 de milioane de lei din fondul aflat la dispoziţia administraţiei judeţene către cele 62 de primării din judeţ, pe baza cererilor înaintate de unităţile administrativ-teritoriale.

În conformitate cu prevederile Legii bugetului de stat pe anul 2022, la nivelul judeţului s-a constituit, din cota de 6% din impozitul pe venit estimat a se încasa la bugetul de stat în acest an, un fond la dispoziţia Consiliului Judeţean, în limita a 32.994.000 lei, care se repartizează unităţilor administrativ-teritoriale de pe raza judeţului.

Dintre cele patru localităţi urbane, municipiul reşedinţă Bistriţa a primit cea mai mică sumă, şi anume 400.000 de lei, în timp ce oraşelor Beclean şi Sângeorz-Băi le-a fost alocat câte un milion de lei.

La nivel de comune, cea mai mare sumă alocată a fost de 800.000 de lei, pe care o vor primi Căianu Mic, Josenii Bârgăului, Lechinţa, Prundu Bârgăului, Rodna şi Tiha Bârgăului, în timp ce comuna Urmeniş are cea mai mică alocare, de 200.000 de lei.

În ceea ce priveşte fondul de 11,15 milioane de lei destinat finanţării drumurilor comunale şi judeţene, având în vedere că solicitările de sume au fost de 45 de ori mai mari şi ţinând cont de numărul mare de drumuri judeţene aflate în reabilitare, modernizare sau reparare, s-a decis ca întreaga sumă să fie utilizată de Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud pentru lucrările de infrastructură prevăzute în acest an. AGERPRES / (AS – autor: Tina Dumitrescu, editor: Marius Frăţilă)

Sursa: PRESSONLINE

spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Campanii publicitare
    sales banner