Bogdan Matei: Ludovic Orban a anunțat alte tăieri ale guvernului pe care-l conduce

bogdan matei

Senatorul PSD Bogdan Matei spune că Ludovic Orban a anunțat „alte tăieri ale guvernului pe care-l conduce”.

E vorba despre proiectele de dezvoltare a comunităților locale ce ar urma să fie finanțate prin Fondul de Dezvoltare și Investiții (FDI), pe care dorește să-l închidă! Proiectele finanţate prin FDI vizează în principal infrastructura de transport rutier, crearea şi extinderea reţelelor de apă, canalizare şi gaze naturale, construcţia / modernizarea de şcoli şi grădiniţe.

Premierul desemnat ignoră faptul că sute de proiecte au fost deja selectate pentru finanțare prin FDI, iar mulți primari au informat cetățenii despre noile proiecte și așteaptă începerea lucrărilor.

  • Un alt program care a intrat pe “lista neagră” a PNL-ului este programul „Growth – investim în copii, investim în viitor”, care se transferă la Ministerul Lucrărilor Publice şi va fi administrat de Compania Naţională de Investiţii, iar contractele semnate vor fi derulate până la finalizare şi nu vor mai fi acceptate noi contracte în cadrul acestei scheme de finanţare, urmând ca această schemă să se desfiinţeze la finalizarea contractelor deja semnate.

Programul avea ca scop încurajarea înființării de grădinițe cu profil sportiv în scopul stimulării dezvoltării armonioase a copiilor având în vedere lipsa unor asemenea grădinițe în România și asigurării accesului la aceste grădinițe prin stabilirea unor tarife suportabile. Acești indivizi de la PNL ne demonstrează încă o dată că au un singur mod de guvernare: prin tăieri! De ce nu se dorește continuarea acestor măsuri? Doar pentru ca au fost adoptate de guvernarea PSD?”, spune Matei.

”VOT” RUȘINOS ÎMPOTRIVA dublării alocațiilor pentru copii al deputaților PNL și PMP / Și-au scos cartelele de vot