joi, august 11, 2022

Botoşani: A fost emis ordinul de începere a lucrărilor de modernizare a DN29D, în valoare de peste 208 milioane de lei

Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri (DRDP) Iaşi a emis, luni, ordinul de începere a lucrărilor de modernizare a drumului naţional DN29D Botoşani – Ştefăneşti, se arată într-un comunicat de presă transmis de DRDP.

Potrivit sursei citate, contractul, în valoare de 208,4 milioane de lei fără TVA, a fost semnat la jumătatea anului trecut şi are o durată de 30 de luni, din care şase luni perioada de proiectare şi 24 de luni execuţia. Perioada de garanţie a lucrărilor oferita de antreprenor este de 84 de luni.

Drumul naţional DN29D are o lungime totală de 42,7 km şi începe în municipiul Botoţani, la intersecţia cu DN29, traversând localităţile Stăuceni, Victoria, Drislea, Truşeşti, Guranda şi Cucuteni, până la kilometri 48, în oraşul Ştefăneşti.

‘Ultima oară, drumul a fost modernizat în perioada 1969 – 1970. În timp, s-a constatat apariţia de tasări şi alunecări de teren, de natură să afecteze confortul şi siguranţa în trafic. Cauzele acestor alunecări ţin de dinamica pământului şi a apelor freatice din zonă. Actualele lucrări de modernizare au în vedere stabilizarea elementelor drumului, înlăturarea pericolelor de alunecare, reducerea duratei de transport, creşterea confortului şi siguranţei în trafic şi dezvoltarea zonelor deservite de DN 29D’, a declarat directorul DRDP, Dănuţ Pilă.

Constructorul este asocierea dintre firmele Autotehnorom SRL, OPR Asfalt SRL, Obras Publicas y Regadios S.A. şi Evalcons Tech SRL.

Proiectul prevede modernizarea a 42,739 kilometri de drum naţional, cu platforma drumului de 9,00 m, din care partea carosabilă are 7,00 metri şi acostamentele 2,00 metri. Totodată, sunt prevăzute două viaducte noi, cinci poduri, trei poduri reabilitate, 27 de podeţe şi amenajarea a 18 intersecţii. AGERPRES / (AS – autor: Cristian Lupaşcu, editor: Marius Frăţilă)

Sursa: PRESSONLINE

spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Campanii publicitare
    sales banner