Braşov: Conducerea CJ solicită modificarea Legii exproprierilor şi îmbunătăţirea Programului guvernamental pentru şcoli

 

Conducerea administraţiei judeţene a Braşovului i-a adresat, joi, trei solicitări preşedintelui Senatului, Anca Dragu, acestea vizând îmbunătăţirea Programului pentru şcoli al României, modificarea Legii exproprierilor şi introducerea pe ordinea de zi a Senatului a mai multor proiecte de lege, printre care cel vizând terenul viitorului spital regional.

Conform unui comunicat transmis de Consiliul Judeţean (CJ) Braşov, prima solicitare adresată preşedintelui Senatului în cadrul întâlnirii pe care a avut-o, joi, cu oficialităţile locale se referă la îmbunătăţirea programului ‘cornul şi laptele’, ‘având în vedere că în contextul pandemiei Covid-19 acesta s-a derulat greoi, iar modificarea neprevăzută a structurii anului şcolar a condus la redistribuirea produselor destinate elevilor şi preşcolarilor către alte categorii de beneficiari, fără ca sumele aferente să poată fi recuperate din fonduri europene’.

‘Conducerea CJ Braşov susţine modificarea Programului pentru Şcoli al României, prin extinderea programului Masa Caldă în Şcoli, de la 150 unităţi de învăţământ în care se derulează în prezent, la toate instituţiile şcolare din zonele defavorizate, precum şi implicarea directă a autorităţilor locale în acest program. Totodată, potrivit conducerii CJ Braşov este oportună acordarea unor tichete valorice pentru alimente de bază, similare celor de masă, tuturor elevilor şi preşcolarilor care provin din familii defavorizate’, se arată în comunicatul citat.

Cea de-a doua solicitare vizează mai multe proiecte legislative, printre care punerea în circuitul legislativ al Senatului a unei completări la Legea nr. 137/2011 privind transmiterea unor terenuri din domeniul public al statului şi din administrarea Institutului Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Cartof şi Sfeclă de Zahăr Braşov în domeniul public al municipiului Braşov şi în administrarea Consiliului Local, proiect legislativ ‘extrem de necesar demarării construcţiei noului Spital Regional de Urgenţă al Braşovului’.

De asemenea, conform sursei citate, conducerea CJ Braşov a solicitat: introducerea pe ordinea de zi a Senatului a propunerii legislative pentru declararea zilei de 15 noiembrie drept Ziua Revoltei Anticomuniste de la Braşov din 1987; reglementarea cât mai urgentă (prin OUG sau lege) a procedurii de decontare a navetei elevilor şi a costului pentru transportul local al elevilor; adoptarea unor hotărâri cu privire la declararea de utilitate publică a structurilor asociative care reprezintă judeţele şi municipiile, precum şi consultarea acestor structuri în proiectele legislative aflate în dezbatere la Senat.

‘Cea de-a treia solicitare adresată Ancăi Dragu se referă la iniţierea unei proceduri de completare a Legii nr. 255/2010 privind exproprierea pentru cauză de utilitate publică, în sensul ca exproprierile să fie permise inclusiv pentru realizarea sistemelor de management al deşeurilor, astfel încât investiţiile incluse în proiectul CJ Braşov privind gestionarea integrată a deşeurilor la nivelul judeţului Braşov să poată fi realizate’, se arată în comunicat.

Preşedintele CJ Braşov, Adrian Veştea, i-a înmânat ministrului Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Ciprian Teleman, o propunere vizând Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, structurată sub forma unei fişe de reforme şi investiţii privind un sistem electronic de colectare, stocare şi raportare în format structurat a datelor rezultate din procesul administrativ, a mai menţionat sursa citată.

Preşedintele Senatului, Anca Dragu, şi ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Ciprian Teleman, s-au aflat joi, la Braşov, într-o vizită oficială, care a cuprins întâlniri cu oficialităţile judeţene şi locale şi o vizită la un centru de vaccinare.

Sursa: PRESSONLINE

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare