vineri, mai 20, 2022

Braşov: Incidenţa COVID-19 a ajuns la peste 5 la mie în staţiunile Bran şi Predeal

Un număr de 7 localităţi din judeţul Braşov, inclusiv municipiul reşedinţă, înregistrează, luni, o incidenţă cumulată a cazurilor de COVID-19 ce se situează între 3 şi 6 cazuri la 1.000 de locuitori, conform datelor publicate pe site-ul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Braşov.

În oraşul Predeal şi localităţile Bran şi Şercaia, incidenţa cumulată COVID-19 depăşeşte 5 cazuri la o mie de locuitori. În municipiul Braşov, rata de transmitere a virusului este de 3,29/1000, în creştere constantă în ultimele trei zile.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Braşov a adoptat, luni, o Hotărâre prin care constată creşterea incidenţei COVID-19 în cinci localităţi: Şercaia, Bran, Predeal, Fundata şi Hărman, în primele patru urmând să se aplice regulile aferente unei incidenţe de peste 3/1.000, iar în cea de a patra, unei incidenţe cuprinse între 1 şi 3 cazuri la 1.000 de locuitori.

În ce priveşte municipiul Braşov, CJSU urmează să ia o hotărâre în următoarele zile.

CJSU Braşov adoptase vineri o Hotărâre bazată pe date conform cărora în doar mai puţin de o treime din localităţile judeţului incidenţa cumulată COVID-19 depăşea 1 la 1.000, restul situîndu-se sub acest prag.

Incidenţa luată în considerare la momentul respectiv pentru oraşul Predeal şi comuna Şercaia era între 1 şi 3 cazuri la 1.000 de locuitori, iar în Bran şi în Hărman de sub 1 la mie. Municipiul Braşov avea, de asemenea, incidenţa sub pragul de 3 la mie, adică 1,42.

La Fundata, incidenţa cumulată COVID-19 luată în considerare vineri era 0. AGERPRES / (AS – autor: Diana Dumitru, editor: Marius Frăţilă)

Sursa: PRESSONLINE

spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Campanii publicitare
    sales banner