BREAKING NEWS / Al optulea caz de coronavirus – confirmat; Reuniune de urgenţă la Bruxelles

coronavirus
sursa foto: Unsplash

Autorităţile din România au confirmat vinerial optulea caz de coronavirus.

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, este vorba despre un bărbat de 51 de ani, din Olt, care a călătorit în acelaşi autocar cu bărbatul de 71 de ani din Suceava

El este asimptomatic, se află în izolare la domiciliuşi va fi internat la Spitalul de boli infecţioase din Craiova.

Ministrul sănătăţii, Victor Costache, a participat vineri la Reuniunea  extraordinară a Consiliului ministerial pentru Muncă, Politică Socială, Sănătate şi Protecţia Consumatorilor– EPSCO sub egida Preşedinţiei croată a Consiliului UE (PRES HR).

În cadrul acestui eveniment, miniştrii sănătăţii din Uniunea Europeană au discutat despre măsurile de prevenire şi limitare a răspândirii noului coronavirus luate de statele membre în această perioadă şi au realizat o evaluare a mecanismelor existente de răspuns la nivel european cu privire la această nouă ameninţare.

Statele membre UE, precum şi reprezentanţii instituţiilor europene, cei ai OMS, EMA şi ECDC au subliniat  importanţa coordonării, colaborării  şi schimbului de informaţii între statele blocului comunitar, în vederea  unui răspuns unitar pentru limitarea răspândirii COVID-19, a informat un comunicat de presă al Ministerului Sănătăţii.

În prezent, în spaţiul european sunt confirmate peste 4000 de cazuri cu noul coronavirus şi toţi oficialii UE au fost de acord este necesară suplimentarea aprovizionării cu echipamente de protecţie pentru personalul medical şi substanţe dezinfectante necesare unităţilor sanitare, dar şi impunerea unor restricţii în ceea ce priveşte mobilitatea populaţiei.

Este nevoiede diseminarea continuă a informaţiilor către populaţie  privind situaţia existentă şi măsurile de prevenire.

În acest moment, nu există discontinuitate în aprovizionarea cu medicamente la nivel european.