BREAKING NEWS / Partidul lui Plahotniuc anunța că predă puterea în Republica Moldova

Partidul Democrat din Republica Moldova a anunţat vineri că renunţă la guvernare. Guvernul Filip îşi depune mandatul, potrivit unui anunţ oficial, însă transmite că Guvernul Maia Sandu nu este legal, iar orice decizie luată de acesta este ilegală.

„Am venit la Guvern într-o situaţie extrem de gravă, când era o gaură imensă. Am ridicat economia […] Sper că următorul Guvern va continua aceste programe, după cum aţi văzut, încasările noastre au fost mari”, a declarat Pavel Filip într-o conferinţă de presă susţinută la scurt timp după ce Partidul Democrat din Republica Moldova a anunţat că cedează guvernarea.

Mai exact, Partidul Democrat a anunţat că pleacă de la guvernare, cedând conducerea celor din PSRM şi Blocul ACUM.

Totul s-a decis în urma unei şedinţe a Consiliului Politic Naţional al PDM din 14 iunie 2019, vicepreşedintele PD, Vladimir Cebotari, a anunţat că Partidul Democrat pleacă de la guvernare, iar începând cu ziua de vineri, întregul cabinet de miniştri din echipa Filip, vor demisiona.

Formaţiunea politică a organizat vineri o reuniune pentru luarea unor „decizii privind soluţionarea blocajului politic şi juridico-instituţional în care se află ţara”.