Breaking News / Teodorovici vrea „decapitarea” șefului ANAF, Ionuţ Mişa

teodorovici misa anaf

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, cere schimbarea din funcţie a şefului ANAF, Ionuţ Mişa. El şi-a exprimat această dorinţă încă de la sfârşitul anului trecut, când i-a trimis o scrisoare în acest sens premierului Viorica Dăncilă.

Această scrisoare a fost trimisă de pe 28 decembrie şi se pare că și premierul Dăncilă ar fi de acord cu această revocare din funcție, pentru că sunt niște reproșuri care i se aduc lui Ionuț Mișa, potrivit romaniatv.net.

  • Printre nemulţumirile lui Teodorovici legate de Mişa se află faptul că nu a făcut suficiente încasări la bugetul statului, la acciză și supraaciză, dar și la taxe și impozite.

Divergenţele dintre Eugen Teodorovici şi Ionuţ Mişa s-au manifestat pe parcursul întregului an, ministrul reproşându-i ANAF că mai mult reacţionează în loc să acţioneze în baza legii.

Conflictul dintre cei doi este însă mult mai vechi, încă de pe vremea când Ionuț Mișa era ministru al Finanțelor (în guvernul Tudose), iar actualul ministru era președintele Comisiei de buget din Senat și cerea remanierea lui Mişa.

Teodorovici îl persifla pe Mișa și critica măsura luată de acesta, de trecere a trecerea contribuţiilor sociale de la angajator la angajat.

  • Cine este Mişa? Mişa ursuleţul? (…) Mişa nu ştie să explice aceste modifcări. M-am obosit să îi cer demisia. Cine îşi asumă efectele produse de Mişa în economie? El nu a participat nici măcar la rectificarea bugetară, spunea Teodorovici.

Ministrul Finanţelor a anulat măsurile luate de Ionuț Mișa și a modificat termenii și modalitățile Declaraţiei 600, documentul care i-a iritat pe contribuabili.