Breaking News / Viorica Dăncilă îl anunţă pe preşedinte că NU RENUNȚĂ la Olguţa Vasilescu şi Mircea Drăghici

Dancila Iohannis

Premierul Viorica Dăncilă i-a transmis joi preşedintelui Klaus Iohannis un răspuns oficial la motivările privind respingerea nominalizărilor miniştrilor Transporturilor şi Dezvoltării în care îl anunţă pe acesta că nu renunţă la Lia Olguţa Vasilescu şi Mircea Drăghici pentru portofoliile Dezvoltării şi Transporturilor.

Potrivit Biroului de presă al Guvernului, documentul precizează faptul că cele două propuneri pentru funcţiile de ministru – Lia-Olguţa Vasilescu şi Mircea-Gheorghe Drăghici – îndeplinesc condiţiile de legalitate prevăzute de art. 2 din Legea nr. 90/2001, cu modificările şi completările ulterioare.

De asemenea, persoanele propuse nu se găsesc în unul dintre cazurile de incompatibilitate prevăzute de Legea nr.161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei, cu modificările şi completările ulterioare.

Olguta vasilescu mircea draghici„Având în vedere faptul că cele două propuneri respectă toate condiţiile prevăzute de Constituţia României, republicată, şi de legile organice aplicabile, reiterez solicitarea de emitere a decretelor prezidenţiale de numire a doamnei Lia-Olguţa Vasilescu în funcţia de viceprim-ministru, ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, şi a domnului Mircea-Gheorghe Drăghici în funcţia de ministru al Transporturilor şi, totodată, să înceteze efectele Decretului Preşedintelui României nr.46/2019 pentru desemnarea unui membru al Guvernului ca ministru interimar şi ale Decretului Preşedintelui României nr.47/2019 pentru desemnarea unui membru al Guvernului ca ministru interimar”, se arată în documentul oficial transmis Administraţiei Prezidenţiale de către prim-ministrul Viorica Dăncilă.