vineri, august 19, 2022

Budăi: Amânarea alegerilor va fi impusă doar de evoluția pandemiei/ Guvernul Dreptei Unite, singurul responsabil de situația în care este România

PSD reafirmă că eventuala amânare a alegerilor parlamentare va fi impusă doar de realitatea evoluției pandemiei, așa cum va fi ea în urma gestionării dezastruoase de către Guvernului Dreptei Unite, a declarat fostul ministru al Muncii Mariu Budăi, criticând măsurile adoptate de Guvernul Orban pentru combaterea epidemiei.

”Guvernul Dreptei Unite este singurul responsabil de situația cu care se confruntă România. Și-a imaginat stupid că doar îndemnurile sterile la purtatul măștii, distanțare fizică și spălatul mâinilor vor fi suficiente pentru a limita pandemia”, a declarat Marius Budăi, pe Facebook.

Social – democratul a afirmat că liberalii nu au făcut ”nimic concret și eficient pentru a limita răspândirea contaminării, ba dimpotrivă: a refuzat testarea masivă ori a sabotat-o acolo unde s-a încercat; n-a făcut ori a renunțat să mai facă anchete epidemiologice riguroase astfel încât n-a fost rupt lanțul contaminărilor; a dispus relaxări când nu era cazul; a deschis școlile, deși știa riscurile. doar pentru a face posibile alegerile locale; n-a fost prevăzător și deși au trecut 8 luni de pandemie n-a pregătit infrastructura de sănătate publică, inclusiv secțiile ATI pentru a face față oricărei evoluții a acesteia;  acum sistemul medical este aproape de colaps.”

PSD reafirmă că eventuala amânare a alegerilor parlamentare va fi impusă doar de realitatea evoluției pandemiei, așa cum va fi ea în urma gestionării dezastruoase de către Guvernului Dreptei Unite, a subliniat Budăi.

”În ciuda dezastrului de sănătate publică evident, provocat de acest guvern al Dreptei Unite, Iohannis inventează în continuare țapi ispășitori, dă mereu vina pe altcineva pentru incapacitatea guvernului său de a gestiona situația. Refuză într-o manieră de-a dreptul criminală până să și evoce posibilitatea amânării parlamentarelor, până când situația va permite ca românii să voteze fără să-și pună viața în pericol. Doar atât poate!”, a adăugat Marius Budăi.

spot_img
Campanii publicitare
    sales banner