Budăi, despre datele privind creșterea economică din 2020 anunțate de premierul Cîțu: În realitate, în trimestrul IV al anului trecut a fost scădere economică(…) „V”-ul lui Cîțu s-a evaporat!

Marius Budai PSD
”Premierul Vasilică Florin Cîțu prezintă coafat datele privind creșterea economică din 2020, adică prezintă “serii ajustate sezonier”.Populația trăiește din realizări efective și venituri încasate, nu din „serii ajustate sezonier”, astfel încât Florin Cîțu să poată susține că a avut creștere economică în trimestrul IV din 2020”, a scris fostul ministru al Muncii și vicepreședinte al Camerei Deputaților, deputatul PSD Marius Budăi.
  • Budăi: În realitate, în trimestrul IV al anului trecut a fost scădere economică de 1,5%, după ce în trimestrul III aceasta fusese de 5,6%, iar în trimestrul II de 11,2%.
Vicepreședintele Camerei Deputaților a mai precizat că PIB-ul din trimestrul IV al anului 2020 este cu 16,7% mai mic decât cel din trimestrul I, când încă nu fusese declarată pandemie în România, inclusiv producția industrială a scăzut cu 9,2% în 2020, iar cifra de afaceri din Horeca cu 33%.
Budăi consideră că Horeca va fi acum afectată de desființarea voucherelor de vacanță.

Budăi: Șomajul este mai mare, deși s-au aplicat măsuri de menținere a locurilor de muncă, iar ajutorul real dat economiei de Cîțu în 2020 a fost de doar 1% din PIB, deși Cîțu a dus deficitul aproape de 10%.

datoria guvernamentala”Datoria guvernamentală netă a României va ajunge la 47,4% din PIB, iar cea brută la 53,4% din PIB, în 2024, potrivit datelor publicate chiar de Ministerul de Finanțe”, a încheiat deputatul PSD postarea de pe facebook.