Budăi(deputat PSD): Coaliția austerității (PNL-USRPLUS-UDMR) trebuie să reglementeze rapid protecția consumatorului vulnerabil!

constantin budai

Partidul Social Democrat revine cu solicitarea ca partidele din Coaliția de guvernare să adopte urgent o soluție pentru protecția consumatorilor vulnerabili care nu mai pot face față creșterii galopante a tarifelor la energie și gaze naturale., transmite fostul ministru al muncii, deputatul PSD Marius Budăi, pe facebook.

Social-democratul precizează că PSD a solicitat, cu mai mult timp în urmă, o sesiune extraordinară la Camera Deputaților pentru amendarea și adoptarea în regim de urgență a acestui act normativ.

”PSD consideră că, în afară de calea parlamentară, Coaliția PNL-USR-Plus-UDMR are și varianta unei ordonanțe de urgență care să prevadă măsuri concrete pentru stoparea creșterii necontrolate a tarifelor la energie și gaze naturale și pentru protejarea consumatorilor vulnerabili înainte de sosirea anotimpului rece.”, scrie Budăi pe facebook.

PSD consideră că trebuie reglementate rapid cel puțin două măsuri imperative:

  • 1. Stabilirea unui mecanism de plafonare a prețurilor la energie dacă piața înregistrează o creștere artificială a tarifelor, cum ar fi de exemplu, o majorare mai mare de 30%, într-un interval de 6 luni.
  • 2. Subvenționarea unei părți din valoarea facturii la utilități pentru persoanele al căror venit se dovedește insuficient în raport cu majorarea tarifelor.