Buget 2019. Doina Pana către Opoziție: Îi doare la bască de cetățeni

beti pana

Vicepreședinte PSD, Doina Pana, a scris, vineri, pe Facebook, în calitate și de deputat de Bistrița-Năsăud, argumentele pe care cei de la PNL, USR și PMP le-ar fi avut pentru a vota bugetul de stat pe 2019, precum creșterile salariale, majorarea alocației la copii, programe pe sănătate, dar nu au făcut-o.

„Astăzi am votat Bugetul României pe anul 2019! Sunt deputat de Bistrița-Năsăud și-n consecință am să mă adresez, în special, celor pe care-i reprezint în Parlamentul României, într-un mod inedit: referindu-mă la fiecare dintre cei trei parlamentari ai opoziției care, la rândul lor, reprezintă județul meu.  Din păcate, s-a dovedit că sunt trei tineri foarte vocali, și-atât! Ca să mă exprim plastic și foarte relevant: „îi doare la bască” de cetățenii județului, în special, și de români în general! Au un singur scop: IMAGINE! Din păcate, prin demagogie ieftină”, a scris Doina Pană.

Vicepreședintele PSD a explicat argumentele pentru care cei din Opoziție ar fi putut să voteze bugetul de stat pe 2019, dar nu au făcut-o.

„Argumente:

#CristinaIurișniți(USR): vine cu amendamente pretinzând că susține autorități locale din județ (personal, i le-am votat pe toate!), se entuziasmează pe fb că cresc alocațiile la copii, apoi, realizând că acestea LEGAL nu pot fi plătite din bugetul de pensii cum „eminentul” coleg Sighiartău a propus, împreună cu partidul său, cere să le plătim din bugetul de investiții al primăriilor prin PNDL, deci să fie anulate și cele 165 de proiecte de investiții din județul său, prinse în proiectul de Buget. În final, după ce PSD propune ca alocațiile copiilor să fie plătite crescând deficitul bugetar, unica soluție de altfel, domnia sa N-A VOTAT BUGETUL!

#IonuțSimionca (PMP): vine cu amendamente pentru județ (personal, i le-am votat și lui pe toate!), se entuziasmează pe fb că, cu votul PSD, unul i-a fost votat și-n final, el personal, nu și-l votează pentru că N-A VOTAT BUGETUL!

#RobertSighiartău (PNL), „cireașa de pe tort”:

Erou două seri la rând pe fb și-n presa locală pentru „bărbăția” cu care a susținut creșterea alocațiilor pentru copii, chiar dacă într-un mod bombastic și profund ilegal ca soluție, când îi găsesc alții soluția legală, #SeRăzgăndește , nu mai vrea și-n consecință, cu întreg PNL-ul, N-A VOTAT BUGETUL!”, a explicat Doina Pana.

Social-democrata a conchis că cei de la PNL, USR și PMP nu sunt de acord cu dezvoltarea României.

„Cu ce nu sunt de acord cei trei, refuzând să voteze bugetul? Cu tot ce e cuprins în el: -creșteri de salarii și pensii

-întreg pachetul pentru școlari și preșcolari (rechizite gratuite, masă caldă, alocații crescute etc)

-programele pentru sănătate

-proiectele de infrastructură etc.

CU TOT ce înseamnă #DezvoltareaRomâniei și #MaiBineleRomânilor!”, a conchis Doina Pană.