Bușoi o critică pe Firea și compară Bucureștiul cu un sat de la Dunăre

Liderul liberalilor din București Cristian Bușoi a criticat dur faptul că primarul Gabriela Firea nu a luat nicio măsură ca orașul să nu se mai confrunte cu probleme la fiecare ploaie.

„Faptul că Bucureștiul se inundă la prima ploaie ca un sat din Deltă este o rușine și arată o incapacitate administrativă majoră. Faptul că administrația PSD-Firea acționează doar prin intermediul comisiilor și comitetelor de urgență, care numără pomii căzuți și desfundă canalizările, nu face decât să confirme incapacitatea administrativă.

Există și o răspundere comună a administrațiilor care au fost până acum la conducerea Capitalei că nu au pus în aplicare un plan de adaptare a infrastructurii, corespunzător unui oraș care se dezvoltă repede; dar faptul că administrația PSD-Firea nici nu face nimic și nici nu arată vreo gândire de acțiune este răspunderea exclusivă a primarului Firea.

Pentru ca zeci de străzi din București să nu mai ajungă sub ape la prima ploaie ar fi nevoie de o gândire care implică dezvoltatorii, administrația Bucureștiului și administratorul rețelei de canalizare. Investițiile care se fac acum în infrastructură și canalizare sunt cu mult sub ritmul de dezvoltare al orașului.

Planuri există pe hârtie: de la construirea unor rezervoare care să fie utilizate în cazul precipitațiilor abundente, până la reconfigurarea rețelei de canalizare în anumite zone din București și construirea unui deversor pentru ape mari în Dâmbovița, dar trebuie puse în aplicare și trebuie alocate fonduri într-un efort comun al administrației Capitalei cu APA Nova.

Toate acestea nu sunt lucruri noi, ceva de care administrația PSD-Firea să nu aibă cunoștință. Administrația PSD-Firea nu previne inundațiile și ce face concret reprezintă aproape nimic din ce trebuie făcut într-un oraș cu ritmul de dezvoltare al Bucureștiului”, a spus Bușoi.