Cancelarul german susţine necesitatea unor reguli stricte pentru combaterea coronavirusului

Cancelarul german Angela Merkel a afirmat că judecând după experienţa altor ţări europene nu există nicio alternativă la legea ”dură” privind combaterea coronavirusului care a intrat în vigoare sâmbătă în Germania, relatează dpa.

Legea cunoscută sub numele de ”frână de urgenţă” impune restricţii uniforme privind coronavirusul, cum ar fi restricţii pe timp de noapte, în zonele în care infecţiile se răspândesc rapid.

”Nicio ţară care a reuşit să rupă al treilea val al pandemiei şi apoi a revenit la măsuri de relaxare nu a realizat aceasta fără măsuri dure, cum ar fi restricţii pe timp de nopate”, a declarat Angela Merkel în mesajul său video săptămânal. De aceea, Germania ”nu poate să evite măsurile”, a spus ea.

Legea, aprobată săptămâna aceasta de parlament, este amplu dezbătută deoarece permite guvernului federal să înlocuiască deciziile la nivel de land, o schimbarea cheie a relaţiei dintre guvernul federal şi cele din landuri.

Până în prezent, aproximativ 7% dintre cetăţenii din Germania au fost vaccinaţi complet. Procentajul de persoane care au primit prima doză de vaccin era de 22% sâmbătă, potrivit Institutului Robert Koch pentru controlul bolilor.

Sursa: PRESSONLINE