Candidaturile la conducerea PSD – validate de Comitetul Executiv Naţional: Mircea Paşcu – comisar european interimar

psd

Candidaturile la primele trei funcţii de conducere în PSD au fost validate vineri de Comitetul Executiv Naţional al PSD.

  • Astfel, au fost validaţi candidaţii pentru funcţiile de preşedinte al PSD, preşedinte executiv şi secretar general al partidului, aceştia urmând să fie aprobaţi de membrii Congresului. Totodată, conducerea PSD a aprobat modificarea statului partidului.

dancila fifor psdPreşedintele interimar al PSD, Viorica Dănciă a declarat, la finalul reuniunii că s-a stabilit totodată şi modul de desfăşurare a Congresului PSD care va avea loc sâmbătă, precum şi modificările care vor fi făcute în Statutul PSD.

Potrivit premierului, pentru funcţia de preşedinte al PSD sunt înscrise patru persoane, pentru preşedinte executiv s-au înscris iniţial patru persoane, dar Eugen Teodorovici s-a retras, iar pentru funcţia de secretar general au rămas în cursă trei candidaţii – Codrin Ştefănescu, Mihai Fifor şi Gabriel Petrea, mai puţin liderul PSD Braşov, Marius Dunca, care s-a retras.

Ioan Mircea pascuConducerea PSD l-a mai validat, în unanimitate, pe fostul europarlamentar Mircea Paşcu pentru funcţia de comisar european interimar.

„Am considerat că este un om cu experienţă. Este un portofoliu important şi România trebuie să fie reprezentată”, a declarat Viorica Dăncilă referindu-se la portofoliul de comisar pentru politici regionale.

  • CExN al PSD a mai stabilit alegeri într-un singur tur la Congres.

„Atunci când am susţinut în Guvern că preşedinţii consiliilor judeţene trebuie aleşi nominal într-un singur tur, pentru că reprezintă votul cetăţenilor, cum susţin de asemenea ca primarii să fie aleşi într-un singur tur, cred că pe aceeaşi logică am mers şi în cadrul congresului. Cel care are voturile cele mai mari este cel care câştigă, pentru că nu aş vrea ca o funcţie politică, ca şi o funcţie în administraţie, să fie obiectul înţelegerii ulterioare şi să exprime încrederea pe care delegaţii în această situaţie o acordă unei persoane sau alta”, a spus Dăncilă.

Candidatul PSD pentru prezidenţiale va fi desemnat în luna august

Viorica Dăncilă a anunţat, pe de altă parte, PSD va stabili candidatul la alegerile prezidenţiale până la data de 11 august.

„Vom face sondaj cu toţi colegii sau colegele care vor să participe, vom vedea cine este cel mai bine plasat în aceste sondaje, vom discuta despre acest lucru în forurile statutare şi vom veni cu candidatul pe care îl vom valida în cadrul unui congres care va avea loc fie la sfârşitul lunii iulie, fie la începutul lunii august, oricum până în 11 august când deja se începe strângerea de semnături pentru candidat”, a explicat preşedintele interimar al PSD.