Ce salarii uriașe încasează conducătorii de companii multinaționale cu sediul în Elveția

salarii elvetia

Articolul din cotidianul economic Handelszeitung tratează subiectul salariilor uriașe ale conducătorilor de companii multinaționale cu sediul în Elveția.

  • Astfel, șeful Nestlé a fost remunerat pentru activitatea desfășurată în anul 2018, cu cca 1,5 milioane franci CHF mai mult decât în anul precedent.

Liderul corporativ americano-german a încasat puțin sub 7,5 milioane franci CHF în anul 2017. Retribuția respectivă este formată din salariul de bază, prime și acțiuni ale grupului Nestlé.

În ciuda nivelului salariului încasat, Mark Schneider este departe de a fi cel mai bine plătit dintre șefii de corporații din Elveția, se menționează în articol.

  • Astfel, CEO-ul grupului Roche, Severin Schwan, a încasat aproximativ 12,8 milioane franci CHF în anul 2017, situându-se  pe primul loc într-un top al celor mai bine plătiți conducători europeni de multinaționale.

Articolul mai menționează că și în anul 2018 salariile plătite de compania farmaceutică cu sediul la Basel au depășit nivelul de salarizare a conducerii grupului Nestle.

Surse: Handelszeitung cu sprijinul consilierilor economici din rețeaua externă a MMACA