CERERE DE ULTIMĂ ORĂ / Beatrice Tudor (PSD): Klaus Iohannis este obligat să lămurească acuzațiile de plagiat formulate împotriva proiectului „România Educată”

iohannis plagiat romania educata

Deputatul PSD de București Beatrice Tudor a declarat că Președintele României are obligația de a lămuri cât mai rapid și cât mai complet acuzațiile de plagiat pe care fostul Ministru al Educației, senatorul Liviu Pop, le-a adus proiectului „România Educată”.

În plus, ea a semnalat și faptul că mai multe voci importante din spațiul public au criticat proiectul, caracterizându-l drept superficial și dedicat exclusiv campaniei electorale.

„Proiectul pe care Președintele Klaus Iohannis l-a prezentat în această săptămână pare să respecte regula celor 3P: Puțin, Prost și Plagiat. Acuzațiile de plagiat sunt deosebit de grave, mai ales că ele vin din partea unui fost ministru al Educației.

  • Președintele Iohannis are obligația să lămurească cât mai repede această controversă.

În legătură cu celelalte două <<P-uri>>, acuzațiile nu vin din partea mea, ci din partea unor voci importante din spațiul public și din societatea civilă, care reclamă câteva elemente de bun simț: <<România Educată>>nu este un proiect în sine, ci o colecție de opinii, un document care nu propune soluții concrete, ci alternative care sunt diametral opuse. Se naște întrebarea legitimă: Ce a urmărit de fapt să obțină Klaus Iohannis?, a declarat Beatrice Tudor.

Deputatul PSD de București l-a acuzat pe șeful statului că se folosește de subiectul educației în context electoral, folosindu-se și de vizibilitate generată de funcția de președinte.

„Profesori universitari susțin că totul nu este decât un demers superficial, menit să ofere o platformă de campanie electorală pentru candidatul Klaus Iohannis. În aceste condiții, cred că ar fi oportun ca șeful statului să lase aroganța deoparte, să renunțe la luptele politice și să spună de ce a fost nevoie de 4 ani pentru a veni înaintea unui an electoral cu un document care nu este decât un instrument de marketing politic.

  • Subiectul educației este prea important pentru a servi intereselor electorale ale oricui, fie el și președintele în exercițiu al statului român.

Mi se pare foarte nepotrivită abordarea dlui Iohannis, cu cât domnia sa se lăuda în campania de acum 4 ani cu <<lucrurile bine făcute>>, or proiectul România Educată este orice, dar nu un lucru bine făcut”, a mai afirmat Beatrice Tudor.