vineri, iunie 2, 2023

China acuză SUA de „dezinformare”

China a acuzat joi Statele Unite ale Americii şi patru dintre aliaţii lor occidentali că duc o „campanie de dezinformare”, după publicarea unui raport conform căruia Beijingul a sponsorizat un atac informatic asupra intereselor lor, relatează Reuters şi AFP, scrie Agerpres.

Raportul „prezintă grave lacune” şi este „extrem de lipsit de profesionalism”, a declarat într-o conferinţă de presă Mao Ning, purtătoare de cuvânt a Ministerului chinez al Afacerilor Externe.

„Este clar că e vorba de o campanie de dezinformare colectivă a ţărilor din coaliţia Five Eyes, lansată de SUA în scopuri geopolitice”, a adăugat purtătoarea de cuvânt.

Alianţa „Five Eyes” („cinci ochi”) este o reţea de colaborare în sfera informaţiilor formată de Australia, SUA, Canada, Marea Britanie şi Noua Zeelandă, ţări care au, în cea mai mare parte, diferende cu China.

Autorităţile celor cinci ţări au indicat într-o notă comună că un grup de piraţi informatici cunoscut ca „Volt Typhoon”, sponsorizat de statul chinez, au infiltrat discret „infrastructuri esenţiale” americane.

„După cum ştie toată lumea, alianţa Five Eyes este cea mai mare organizaţie de informaţii din lume, iar Agenţia naţională de securitate (a SUA, NSA) este cea mai mare organizaţie de pirataj informatic din lume”, a mai spus purtătoarea de cuvânt a MAE chinez.

sursa – AGERPRES

spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Campanii publicitare
    sales banner