China împrumută Turk Eximbank cu 350 milioane dolari

china turcia

Un acord de facilitare bilaterală a împrumuturilor de 350 milioane USD a fost semnat între Turk Eximbank și ICBC Turcia, prima bancă chineză activă pe teritoriul turcesc.

Vorbind la ceremonia de semnare, ministrul comerțului Ruhsar Pekcan a subliniat importanța acordului cu Banca Industrială și Comercială din China (ICBC) Turcia pentru stimularea și diversificarea resurselor.

  • „Este important să găsim noi surse de finanțare pentru exportatorii noștri și să putem să îi sprijinim mai mult”, a spus Pekcan.

Xiangyang Gao, președintele ICBC Turcia, a declarat că facilitatea care se derulează pe un termen de trei ani, este „singura” facilitate de împrumut pe termen lung pe piața turcă extinsă de creditor.

„Această tranzacție demonstrează în mod clar încrederea și angajamentul puternic al ICBC față de sectorul bancar turc și de economia turcă”, a spus el. Gao a declarat că banca chineză se va concentra pe investiții și infrastructură și proiecte de fuziuni și achiziții, atât pentru întreprinderile din Turcia, cât și pentru cele chineze, în legătură cu țările participante la proiectul „One Belt One Road”.

Adnan Yildirim, șeful Turk Eximbank, a declarat, începând cu luna ianuarie, că sursele externe de finanțare au fost de 1,3 miliarde de dolari, iar finanțarea totală de la ICBC Turcia a ajuns la 700 milioane dolari. Yildirim a declarat că ambele bănci vor lucra îndeaproape pentru a aprofunda legăturile.

Sursa: Anadolu Agency cu sprijinul consilierilor economici din rețeaua externă a MMACA