China va furniza 2 miliarde de vaccinuri anti-COVID la nivel global, până la sfârșitul anului

Xi Jinping
Foto: bjreview.com

China va furniza 2 miliarde de doze de vaccin COVID-19 către lume pe tot parcursul acestui an și va oferi 100 de milioane de dolari SUA către COVAX, a declarat președintele chinez Xi Jinping într-un mesaj scris la prima întâlnire a forumului internațional privind vaccinul COVID-19 cooperare, conform bjreview.com

Cele 100 de milioane de dolari SUA către COVAX vor fi destinate în principal distribuției de vaccinuri către țările în curs de dezvoltare, a spus el, adăugând că China va face tot posibilul pentru a ajuta țările în curs de dezvoltare să facă față pandemiei COVID-19.

China se angajează să construiască o comunitate globală de sănătate pentru toți și a oferit vaccinuri lumii, în special țărilor în curs de dezvoltare. Țara a realizat activ o producție comună, care ilustrează conceptul de vaccinuri ca bunuri publice globale, a subliniat Xi.

„Sper că acest forum va promova accesibilitatea și distribuția corectă a vaccinurilor în întreaga lume, va consolida solidaritatea și cooperarea în țările în curs de dezvoltare și va aduce noi contribuții pentru o victorie timpurie împotriva pandemiei”, a spus el.

Sursa: bjreview.com