Cinci persoane rănite grav pe Drumul de Centură al municipiului Galaţi

Cinci persoane din Galaţi au ajuns în stare gravă la spital după ce două autoturisme au intrat în coliziune pe Drumul de Centură al oraşului, informează, duminică, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Galaţi.

Potrivit sursei citate, pe Drumul de Centură din municipiul Galaţi s-a produs un accident rutier soldat cu vătămarea corporală a cinci persoane.

Poliţiştii Biroului Rutier, sosiţi la faţa locului, au stabilit că în accident au fost implicate două autoturisme, conduse de doi bărbaţi, de 24 şi 35 de ani, cel din urmă efectuând transport public de persoane în regim de taxi.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi, echipaje specializate de prim ajutor şi descarcerare din cadrul Detaşamentului de pompieri Galaţi au fost solicitate pentru a interveni în urma unui accident dintre două autoturisme: un taxi marca Skoda cu trei victime încarcerate şi un Mini Cooper cu două victime încarcerate.

Pompierii au acordat primul ajutor şi au reuşit descarcerarea tuturor persoanelor implicate în accident. Cele două victime din Mini Cooper, care a lovit Skoda, şoferul de 24 de ani cu politraumatisme şi femeia de 25 de ani cu şoc hemoragic, fractură de femur şi traumatism cranio-cerebral, au fost preluate de ambulanţele SAJ şi transportate la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Galaţi.

Cele trei victime din autoturismul Skoda răsturnat – şoferul de 35 ani şi un cuplu cu vârstele de 55 şi 60 de ani – au suferit multiple traumatisme şi au fost preluate de ambulanţele SMURD şi SAJ şi transportate la aceeaşi unitate spitalicească pentru a primi îngrijiri medicale specializate.

Ambele autoturisme au fost avariate în proporţie de 90%.

Cei doi conducători auto au fost testaţi alcoolscop, în cazul bărbatului de 24 de ani rezultând o valoare de 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului, poliţiştii urmând să stabilească împrejurările concrete în care s-a produs accidentul.

Sursa: PRESSONLINE