vineri, august 19, 2022

Ciolacu, despre Declaraţia Parlamentului pe tema Ucraina: Vom veni şi cu elemente din sancţiunile decise la nivelul UE

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a afirmat, luni, despre declaraţia comună a Parlamentului, care va fi adoptată într-un plen comun, că va include şi elemente din sancţiunile impuse la nivelul Uniunii Europene, pentru Federaţia Rusă şi a precizat că trebuie să existe un blocaj total pe teritoriul României a oricăror firme ruseşti.

Preşedintele PSD a afirmat la sediul PSD că a vorbit cu Florin Cîţu şi în declaraţia comună ce va fi adoptată în plenul comun al Parlamentului de luni ”vor veni şi cu elemente din sancţiunile decise la nivelul UE”, scrie news.ro.

”O declaraţie să fim foarte bine înţeleşi că ceea ce se întâmplă în Ucraina, în anul 2022, depăşeşte limitele de acceptare, un stat suveran este atacat şi în acest moment toată lumea ne uităm fără să intervenim mai ferm”, a spus Ciolacu.

Marcel Ciolacu a spus că a avut o discuţie cu ministrul de Interne, despre situaţia de la graniţă. ”Am înţeles că blocajul este în partea ucraineană, lipseşte personalul astăzi s-a sublat personalul în vamă ca să nu mai staţioneze în zona românească. Şi în zona Tulcea sunt probleme, dar la fel, mi s-au dat şi poze, mai mult în zona ucraineană”, a spus el.

Preşedintele PSD a precizat, despre pregătirile pentru primirea refugiaţilor, că foarte mulţi nu rămân pe teritoriul României.

 

Despre sancţionarea firmelor ruseşti de pe teritoriul României, Ciolacu a spus: ”Trebuie să existe un blocaj total pe teritoriul României a oricăror firme ruseşti şi a oamenilor de afaceri ruşi”, a afirmat Ciolacu.

Plenul comun al celor două Camere ale Parlamentului urmează să se reunească, luni, în şedinţa comună în care se va adopta o Declaraţie de susţinere a integrităţii teritoriale, suveranităţii şi independenţei Ucrainei. Iniţial, şedinţa comună trebuia să aibă loc marţi, însă Birourile reunite ale celor două Camere urmează să decaleze programul.

”Avand in vedere situatia din Ucraina, Birourile permanente ale Camerei Deputaţilor şi Senatului se vor reuni  luni, 28 februarie, începând cu ora 11.30 (sala ”Barbu Catargiu”, nivel P1). Pe ordinea de zi a sedintei se va afla modificarea datei si orei sedintei comune a Camerei Deputaţilor si Senatului programată iniţial marţi, 1 martie, pentru astăzi, 28 februarie”, a transmis Biroul de presă al Camerei Deputaţilor.

În solicitarea către Birourile reunite, comisiile de politică externă afirmau că recent, cele două comisii s-au raliat, inclusiv în baza avizului favorabil al Ministerului Afacerilor Externe, textului declaraţiei politice promovate pe aceeaşi temă de structurile parlamentare de specialitate din Congresul SUA şi respectiv Parlamentul European.

”Propunem Birourilor Permanente să includă în perioada următoare pe agenda unei reuniuni comune a celor două Camere ale Parlamentului un act distinct privind adoptarea unei declaraţii politice pe linia celor prezentate”, se mai precizează în solicitare.

spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Campanii publicitare
    sales banner