Ciolacu, despre Primăria Sectorului 1: E posibil să fi fost introduse eronat în soft-ul BEC-ului anumite procese verbale

vot prezidentiale

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat, luni seară, că a depus la Biroul Electoral Central o solicitare de renumărare a voturilor pentru Primăria Sectorului 1, afirmând că este posibil ”să fi fost introduse eronat în soft-ul BEC-ului anumite procese verbale”.

”Avem o numărătoare paralelă, fiecare reprezentant al unui partid în secţia de vot pleacă acasă cu o copie după procesul verbal. Fiecare partid are un soft, are programul care  e simplu, e un excel, nu e o grozăvie, unde se adună voturile.  (…) avem şi noi aceste întrebări: «Dom-le, e posibil să fi fost introduse eronat în soft-ul BEC-ului anumite buletine de vot, anumite procese verbale şi avem acest drept să vedem aceste lucruri.  (…) S-a depus plângere la BEC ca să fie iarăşi numerotate, iarăşi numărate toate voturile”, a declarat Marcel Ciolacu, la România TV.

Marcel Ciolacu a afirmat că, în urma renumărării votului, se aşteaptă ”să câştige cel care a fost votat de către bucureşteni”.

Primarul Sectorului 1 Dan Tudorache susţine, că după terminarea numărătorii paralele, are în plus 200 de voturi faţă de candidata USR-PLUS Clotilde Armand. Rezultatele parţiale provizorii centralizate la BEC până la ora 16:00 indică faptul că 33.133 voturi (39.64%), iar Clotilde Armand 34.427 voturi (41.18%). diferenţa fiind de 1.294 de voturi.