Ciolacu, la „ora premierului”, către Cîțu: Știe tot poporul că la dumneavoastră totul se reduce la bani

ciolacu cîțu

Președintele PSD Marcel Ciolacu l-a atacat, luni, în Camera Deputaților pe Florin Cîțu, venit să explice situația bugetului de stat pe anul 2021.

„Domnule prim-ministru, v-am ascultat cu mare atenție intervenția, ați vorbit vreo zece minute, cred: în tot acest timp ați împrumutat România cu 600 de mii de euro! 1000 de euro pe secundă furați din buzunarul fiecărui român pe care îi vor plăti copiii și nepoții noștri, dar, domnule Cîțu, nu aveți bani să le plătiți salariile restante minerilor din Valea Jiului, care stau de șapte zile blocați în subteran, deși în campanie ați găsit 2 miliarde doar pentru primarii PNL, mită electorală – pe aceștia ați avut de unde! Culmea, nu v-a folosit la nimic, pentru că ați pierdut alegerile. Domnule Cîțu, dați-le banii oamenilor urgent, nu vă mai bateți joc de ei, sunt banii munciți de ei și meritați de către mineri. Măcar atât să faceți, dacă în rest nu aveți nicio viziune!

  • De aceea, veniți astăzi în fața Parlamentului cu un buget de austeritate, un buget al sărăciei, un buget care nu oferă nicio perspectivă de dezvoltare a României. PSD, ca să începem să închidem din minciunile dumneavoastră, i-a lăsat lui Orban un deficit de 2,8% și o datorie publică de 34% din PIB. Fiți atenți, domnilor liberali, Orban și Cîțu, Cîțu din 2020, au lăsat lui Cîțu din 2021 un deficit de 10% și o datorie publică de peste 47% din PIB. Ăsta este adevărul, domnule Cîțu!

 

  • V-am auzit astăzi și în plenul Parlamentului că PSD scoate România din Uniunea Europeană. Vreau să vă reamintesc, uitați-vă în manualele de istorie, PSD a dus România în Uniunea Europeană! România de astăzi este în derivă, pentru că ați alocat cel mai mic pachet din UE pentru redresarea economiei și pentru combaterea pandemiei. Acest lucru l-a spus Comisia Europeană, nu PSD! Ați dat afară oameni competenți și ați angajat toate pilele de partid. Una ziceți, alta faceți – așa nu se poate scoate țara din criză, domnule Cîțu!

Iată, acum, în loc să veniți cu un buget care să repare, dumneavoastră ați luat coasa în mâini și v-ați apucat să secerați veniturile românilor. Nu vă pasă că energia e mai scumpă, că mâncarea este mai scumpă, că medicamentele sunt mai scumpe. V-ați prezentat deja filozofia de viață: pe lumea asta nimic nu e gratis. Din păcate, ați dovedit că nici să mori nu e gratis, ați tăiat până și de la ajutorul de înmormântare!

  • Domnule Cîțu, știe tot poporul că la dumneavoastră totul se reduce la bani, pe care fie îi furați, fie îi împrumutați la dobânzi uriașe, dar pe lumea aceasta sunt și lucruri care pur și simplu nu se măsoară în bani, și aici mă refer la iubirea pentru copiii noștri, pentru viitorul României, copii pe care i-ați mințit și nu le-ați mărit alocațiile. Și tot aici mă refer la grija față de părinții noștri, de care v-ați bătut joc, promițându-le repetat că veți respecta legea și le veți mări pensiile, dar dumneavoastră nu puteți înțelege astfel de lucruri, pentru că sunteți campionul absolut al urii. Sunteți plin de ură față de bugetari, pe care îi amenințați acum cu tăieri de venituri și de concedieri, sunteți plin de ură și la adresa mediului privat, pe care l-ați mințit un an întreg și mințiți în continuare cu nerușinare pe toată lumea, doar ca să învrăjbiți român cu român.

Spuneți-le românilor că i-ați mințit, recunoașteți că nici n-ați citit legea salarizării, atunci când mințiți românii că există sporuri de 85% când ele sunt plafonate la 30%. Ați mințit când ați spus că există spor de calculator – nu mai există de 20 de ani, doamnă Turcan, acest spor! Singurul spor pe care l-ați scos a fost cel din prefecturi, pe care, culmea!, tot dumneavoastră l-ați băgat anul trecut. V-ați încurcat în propriile minciuni. În campania electorală vorbeați de 80 de miliarde de euro, acum vorbiți de 30 de miliarde de euro, din care, de fapt, 17 sunt împrumuturi. Sau era vorba tot de programul electoral, nu de programul de guvernare.

  • Domnule Cîțu, trebuie să prezentați Europei un Plan Național de Redresare și Reziliență, un plan pentru România. De aceea, domnule Cîțu, acest plan național trebuie dezbătut aici, în Parlamentul României. Este planul românilor pentru români, nu este un plan al celor care au pierdut alegerile. Ați spus că vreți reformă în administrație, dar reforma nu se face cu minciună, cu ură, cu învrăjbire, reforma înseamnă un parteneriat corect între stat și privat. Reforma înseamnă ca toți românii s-o ducă mai bine, nu mai rău, dar dumneavoastră, domnule Cîțu, nu vreți de fapt nicio reformă, pentru că nu aveți nicio viziune, nici curaj, nici nu vă doriți.

Pentru că astăzi, 22 februarie, nu ați fost în stare nici măcar să trimiteți Parlamentului proiectul de buget, duceți-vă acasă, domnule Cîțu! Treaba unui prim-ministru este să poată, iar dumneavoastră este clar că nu puteți nimic!”, a spus Ciolacu.