vineri, august 19, 2022

Ciolacu transmite condoleanţe familiilor militarilor decedaţi în accidentele aviatice din Dobrogea

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a transmis condoleanţe, joi dimineaţă, familiilor militarilor decedaţi în urma celor două accidente aviatice produse în zona Dobrogei.

‘Am primit cu mare tristeţe vestea decesului militarilor care desfăşurau misiuni de patrulare şi salvare miercuri seara în zona Dobrogei. În aceste momente, îmi exprim solidaritatea cu familiile îndoliate şi le adresez sincere condoleanţe. Dumnezeu să-i odihnească în pace!’, a scris Ciolacu, pe Facebook.

Miercuri seara, o aeronavă MiG-21 LanceR din dotarea Bazei 86 Aeriene, care executa o misiune de patrulare deasupra Dobrogei, a pierdut legătura radio cu turnul de control, după care a dispărut de pe radar, într-o zonă cuprinsă între localităţile Cogealac şi Gura Dobrogei.

Au fost declanşate de urgenţă operaţiunile de căutare-salvare, iar un elicopter IAR-330 Puma a decolat spre zona posibilului impact.

Şi elicopterul a pierdut legătura radio cu baza şi s-a prăbuşit în zona localităţii Gura Dobrogei, la aproximativ 11 km de aerodrom.

În urma accidentelor, au murit cele opt persoane aflate la bordul aeronavelor – pilotul de pe MiG-21 LanceR şi cei şapte militari aflaţi în elicopter.

Sursa: PRESSONLINE

spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Campanii publicitare
    sales banner