vineri, decembrie 2, 2022

Cioloș: Dragnea a mințit de-a înghețat Belina când a spus că guvernele PSD-ALDE au absorbit de 4 ori mai multe fonduri europene decât Guvernul pe care l-am condus

Președintele PLUS Dacian Cioloș susține că Liviu Dragnea „a mințit de-a înghețat Belina” când a spus că guvernele PSD ALDE au absorbit de 4 ori mai multe fonduri europene decât Guvernul tehnocrat.

„Dragnea a mințit aseară de-a înghețat Belina. Spune că guvernele PSD ALDE au absorbit de 4 ori mai multe fonduri europene decât Guvernul pe care l-am condus. Cred că îi lipsesc noțiuni elementare de matematică, altfel nu-mi explic cum poate să scrie așa ceva.

Pentru că în 2016 au intrat în România 7,3 miliarde de euro, în total. În ultimii doi ani, guvernele Dragnea au reușit să atragă doar câte 4,7 miliarde pe an. Oricum ar întoarce cifrele domnul Dragnea, realitatea e alta decât cea pe care o vinde ieftin.

Dacă scădem subvențiile agricole, adică fondurile europene negociate de mine în calitate de comisar european, pentru care guvernul PSD nu trebuie să facă nimic ca să le primească – realitatea e că în 28 de luni Coaliția PSD-ALDE a atras cu 22% mai puține fonduri europene de coeziune decât Guvernul Cioloș în 12 luni. Adică 4,4 miliarde în 2016, față de doar 3,4 miliarde adunate în 2017, 2018 și 2019″, a scris Cioloș, pe Facebook.

spot_img
Campanii publicitare
    sales banner