joi, ianuarie 20, 2022

Cioloș, după decizia CCR în privința lui Kovesi: Ajungem să trebuiască să apărăm democrația de însăși Curtea Constituțională?

Fostul premier Dacian Cioloș a atacat dur CCR după ce a decis că președintele trebuie să o revoce din funcție pe Koveși, șefa DNA.

„În ultima perioadă am avut o serie de dovezi că instituțiile statului sunt disfuncționale. Susținerea partidului și nu legea a devenit cel mai important factor în decizie. Am văzut asta la CNCD și acum la Curtea Constituțională a României.

Prin decizii precum cea de de azi judecătorii Curții Constituționale îndepărtează tot mai mult instituția de rolul său de gardian al Constituției și o transformă într-un jucător politic. Acest lucru este inadmisibil în democrație.

Ca parte a unui proces de reformare a statului, pe care Mișcarea România Împreună îl va propune în programul său politic, Curtea Constituțională trebuie depolitizată complet pentru a-și relua rolul.


Rolul Președintelui României, ales prin vot direct de către milioane de cetățeni, nu poate fi modificat de CCR prin decizii cu iz de poziționare politică.
Nu e deloc in regulă! Ajungem să trebuiască să apărăm democrația de însăși Curtea Constituțională?”, a scris Dacian Cioloș pe Facebook.

spot_img
Campanii publicitare
    sales banner