Cîţu, despre Congresul PNL: Se va desfăşura în condiţii de siguranţă maximă; Secretarul general este stabilit – Dan Vîlceanu; Am stabilit şi prim-vicepreşedinţi, şi vicepreşedinţi

Vîlceanu Cîțu

Congresul PNL se va desfăşura în condiţii de legalitate şi de siguranţă maximă, iar oricine va încerca să îl amâne nu are nicio şansă, a declarat, miercuri, prim-ministrul Florin Cîţu.

Potrivit acestuia, lista finală a vicepreşedinţilor care vor fi aleşi în forurile de conducere ale PNL, din tabăra susţinătorilor săi, a fost stabilită deja: Secretarul general este stabilit – Dan Vîlceanu, ministrul Finanţelor şi interimar la Transporturi.

El a fost întrebat de jurnalişti la Palatul Victoria dacă, în contextul creşterii numărului de bolnavi de COVID din ultimele zile, Congresul PNL se va desfăşura cu 5.000 de oameni într-un spaţiu relativ mic.

‘Nu este spaţiu mic, sunt 15.000 metri pătraţi, vor fi 3 metri pătraţi pentru fiecare persoană. Dacă vin 5.000 de persoane, vor fi 3 metri pătraţi pentru fiecare persoană, va fi cu certificat verde şi centre de testare acolo, deci va fi în condiţii regulamentare. Înţeleg că este şi o recomandare pe care au cerut-o de la cei de la CNSU, va fi organizat în condiţii de legalitate şi de siguranţă maximă Congresul PNL. Oricine încearcă să amâne acest congres nu are nicio şansă’, a răspuns Florin Cîţu.

Potrivit acestuia, lista finală a vicepreşedinţilor care vor fi aleşi în forurile de conducere ale PNL, din tabăra susţinătorilor săi, a fost stabilită deja.

‘Am stabilit şi prim-vicepreşedinţi, şi vicepreşedinţi. Sunt stabiliţi’, a afirmat Cîţu.

Acesta a adăugat că şi secretarul general este stabilit – Dan Vîlceanu, ministrul Finanţelor şi interimar la Transporturi.

Întrebat dacă sunt tensiuni înainte de congres şi dacă au mai avut loc ultime negocieri purtate prin telefon, Cîţu a spus: ‘Pe mine nu mă sună nimeni’.

Premierul a precizat că nici el, la rândul său, nu şi-a sunat vreun coleg din partid, motivând că este ‘foarte ocupat’.

‘Chiar nu stau să sun oamenii. Vă daţi seama – după ce ai avut votul a 40 de filiale, eu cred că i-am convins pe colegii mei liberali că ‘România liberală’ este singura soluţie pentru a merge mai departe, iar după ce au văzut ce s-a întâmplat în Parlamentul României în ultimele două săptămâni şi au văzut ce se întâmplă în ultimele două zile, cred că i-a convins şi mai mult pe colegii mei că există doar o soluţie: ‘România liberală”, a completat Cîţu.

Sursa: pressonline.ro