joi, ianuarie 20, 2022

Cîţu, despre numirea lui Neacşu la SGG: Trebuie să vedem dacă din punct de vedere legal totul este respectat

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a declarat, joi seară, că i-a cerut premierului Nicolae Ciucă să verifice legalitatea unei posibile nominalizări a lui Marian Neacşu pe funcţia de secretar general al Guvernului, acesta fiind susţinut de PSD.

”Am avut o discuţie şi cu premierul Ciucă, i-am spus să verifice legalitatea, să vadă tot, dacă din punct de vedere legal totul este OK. Trebuie să vedem lucrurile acestea. Până la urmă, este o nominalizare a PSD, dar trebuie să vedem dacă din punct de vedere legal totul este respectat”, a declarat Florin Cîţu, la Digi24, fiind întrebat ce părere are despre nominalizarea lui Marian Neacşu pentru funcţia de secretar general al Guvernului, conform news.ro.

Senatorul PSD Robert Cazanciuc a declarat, joi, la emisiunea Talk News de la Profit TV, că numirea lui Marian Neacşu în funcţia de secretar general al Guvernului va fi un real câştig pentru Guvernul României, pentru că aceste este ”un om de acţiune, care ştie sistemul public, care va avea un dialog bun cu premierul şi cu întreaga echipă”. Cazanciuc a mai spus că Neacşu a fost condamnat în baza unui text neconstituţional.
”Îl cunosc pe domnul Neacşu, pentru că a fost secretar general al PSD, şi eu cred că pentru Guvernul României a va fi un real câştig, un om de acţiune, care ştie sistemul public, care va avea un dialog bun cu premierul şi cu întreaga echipă din Guvern”, a spus Cazanciuc despre Marian Neacşu.
Cazanciuc a mai explicat, despre condamnarea lui Marian Neacşu ”a fost condamnat în baza unui text declarat neconstituţional ulterior, pentru că, la vremea respectivă nu exista interdicţie clară pentru parlamentar de a face anumite tipuri de angajări cum era în cazul funcţionarilor publici”.
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, declara, miercuri, că îşi „asumă” propunerea ca Marian Neacşu să fie susţinut de PSD pentru funcţia de secretar general al Guvernului, deşi acesta a fost condamnat penal, Ciolacu explicând că Neacşu nu are în cazier antecedente penale, pentru că acea condamnare „e depăşită juridic”.
spot_img
Campanii publicitare
    sales banner