vineri, iunie 2, 2023

Ciucă: Abordarea unitară, cea mai eficientă modalitate de a apăra fiecare centimetru al NATO

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, sâmbătă, că abordarea unitară a Flancului Estic este cea mai eficientă modalitate de a apăra fiecare centimetru de teritoriu NATO, precizând că recentul Summit de la Madrid a marcat naşterea unei noi etape de descurajare şi apărare colectivă.

“Sunt foarte bucuros să fiu astăzi la baza militară Mihail Kogălniceanu, un punct foarte important de descurajare şi apărare a flancului estic al NATO. Noile realităţi în regiunea Mării Negre şi pe întregul flanc estic, determinate de agresiunea Rusiei asupra Ucrainei, au condus la adoptarea unui nou concept strategic al Alianţei la summitul de la Madrid, care a recunoscut această regiune ca fiind de importanţă strategică. Această decizie a fost susţinută cu argumente solide, atât de preşedintele României, cât şi de preşedintele Statelor Unite ale Americii. Abordarea unitară a flancului estic este cea mai eficientă modalitate de a apăra fiecare centimetru de teritoriu al NATO, iar summitul de la Madrid a marcat naşterea unei noi etape de descurajare şi apărare colectivă”, a declarat Nicolae Ciucă, la Baza Mihail Kogălniceanu.

Nicolae Ciucă a precizat că grupul de luptă multinaţional condus de Franţa va fi ridicat la nivel de brigadă.

“Divizia 101 Aeropurtată, o unitate cu renume, de elită, are misiunea de a consolida flancul estic al NATO. Dragi militari ai Diviziei 101 Aeropurtată, vă mulţumesc că sunteţi aici şi sunt convins că alături de militarii români şi de cei ai forţelor aliate dislocate aici vă veţi îndeplini misiunea. Prezenţa voastră este foarte bine venită. Împreună suntem puternici. Pentru a ne adapta mai bine la această nouă paradigmă de securitate, suntem într-o fază avansată cu implementarea Grupului de luptă multinaţional condus de Franţa, cu participarea militarilor din Belgia şi Ţările de Jos. Acesta va fi ridicat la nivel de brigadă. Doresc, de asemenea, să transmit mulţumiri tuturor aliaţilor, care contribuie la misiunile de descurajare şi apărare pe flancul estic şi în România. Dragi militari, vă mulţumesc încă o dată pentru profesionalismul şi dedicarea de care daţi dovadă”, a adăugat Ciucă.

spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Campanii publicitare
    sales banner