Ciucă zice că sunt bani de pensii şi salarii

Proaspătul premier votat în Parlament, Nicoale Ciucă, le dă asigurări românilor că există bani pentru pensii și salarii. De asemenea, mai spune Ciucă, vineri dimineață o să fie o ședință de Guvern, pentru a discuta rectificarea bugetară, scrie stiripesurse.ro.

„În acest moment elementele privind rectificarea bugetară la finele anului 2021 urmează a fi dezbăgute în ședinșa de mâine.  Vă pot spune că nimeni nu trebuie să aibă o temere că nu avem fonduri pentru plata salariilor și pensiilor. Sunt elemente certe. Când avem cifrele finale putem să discutăm”, a promis Ciucă.

El mai spune că prioritatea Guvernului său va fi atragerea banilor din PNRR și respectarea termenelor asumate în relație cu cei de la Comisia Europeană.

„A fost o discuție și o asumare vis a vis de calendarul PNRR. Toate aceste elemente vor constitui prioritățile fiecărui ministru în parte. La PNRR există anexe în care sunt stipulate termene clare. Dacă nu vom respecta respectivele termene, nu vom putea să atragem banii. Noi ne vom concentra toate eforturile pentru a respecta PNRR-ul pentru că problema României nu este la proiecte, este la atragerea acestor bani și nu doar din PNRR, ci și din alte programe”, a arătat Ciucă.