joi, august 11, 2022

Claudiu Năsui: În plină criză, avem cel mai umflat guvern din ultimul deceniu, cu aproape 150 de demnitari

Fostul ministru al Economiei, Claudiu Năsui afirmă că în plină criză, avem cel mai umflat guvern din ultimul deceniu. Guvernul PSD-PNL are aproape 150 de demnitari, de peste două ori mai mult decât infamul prim guvern USL al lui Victor Ponta.
El mai spune că în fiecare săptămână, premierul Ciucă mai dă o hotărâre și crește iar numărul de demnitari din guvern și mai naște un buchet de posturi calde la stat pentru nomenclatura partidelor.
”Fiecare dintre ele cu un cabinet de posturi pentru consilieri. Peste 600 de consilieri în total, plătiți de contribuabili. Mai scandalos e că sunt apoi numiți în toate consiliile de administrație ale companiilor de stat. Acelea pe care aceleași PSD-PNL le-a falimentat și căpușat, pe rând și împreună, în ultimii 32 de ani”, acuză deputatul USR.
Năsui mai declară că ”armata aceasta de demnitari și consilieri este doar în ministere, nu sunt numărați și cei din secretariatul general al guvernului sau sumedenia de alte instituții și departamente conduse de șefi „cu rang” de ministru sau secretar de stat”.
”Acesta este guvernul care ne spune că va strânge cureaua. E același guvern care ne vorbește de noi taxe, cote progresive și „taxe de solidaritate.” Doar salariile demnitarilor din guvern costă românii 30 de milioane de lei. Cu asta trebuie să fie solidari românii? Cu un guvern umflat care cheltuie mai mult ca oricând, cu pensii speciale care au crescut de 3 ori mai mult ca cele normale, cu miile de agenții și companii de stat căpușate de activul partidelor vechii clase politice?”, afirmă el.
Năsui acuză: ”Statul român nu face decât să crească an de an. Dar nu este un fenomen natural, care se întâmplă pur și simplu. Este decizia politrucilor PSD și PNL care își îmbogățesc activul de partid din pix. Efectul acestui comportament este în buzunarele românilor, care acoperă nota de plată pentru toată această căpușare”.
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Campanii publicitare
    sales banner