Claudiu Racuci (deputat PNL): Taxe mai mici pentru al doilea loc de muncă, în regim part-time!

Claudiu Răcuci

Conform unei postari pe pagina oficiala de facebook, deputatul PNL, Claudiu Racuci anuntă o propunere legislativă prin care se doreste sa se rezolve atât deficitul de forță de muncă din economie, sa se descurajeze munca la negru și sa se stimuleze angajații să câștige mai mult, dacă muncesc mai mult.

”Mulți români muncesc în plus, pentru un ban în plus. Am semnat și am depus un proiect de lege ca să îi ajutăm. Pe ei și pe firmele care îi angajează. După model german!

Cei care au deja un loc de muncă nu vor mai trebui să plătească contribuții pentru sănătate și impozit la al doilea loc de muncă (în limita a 32 de ore lunar).

Prin această propunere, vrem să răspundem rapid atât la deficitul de forță de muncă din economie, vrem să descurajăm munca la negru și vrem să stimulăm angajații să câștige mai mult, dacă muncesc mai mult. Din această măsură bugetul de stat va avea foarte mult de câștigat, deorece vom avea o creștere atât a numărului de contracte cu normă întreagă pe perioadă nedeterminată, o creștere a contractelor de muncă cu timp parțial (al doilea contract), precum și oficializarea plății orelor suplimentare. În Germania, această facilitate a scos la suprafață, milioane de contracte de muncă.” a precizat deputatul PNL, Claudiu Racuci în postarea de pe facebook.

Taxe mai mici pentru al doilea loc de muncă, în regim part-time!Mulți români muncesc în plus, pentru un ban în plus….

Publiée par Claudiu Vasile Racuci sur Jeudi 7 juin 2018