Claudiu Răcuci (PNL): Cifrele prezentate de Dragnea sunt o mistificare a realității și o bătaie de joc la adresa tuturor românilor

claudiu răcuci

Deputatul PNL Claudiu Răcuci susține că cifrele prezentate de Liviu Dragnea ca un mare succes al guvernării reprezintă doar o jonglerie contabilă ieftină, în condițiile în care, în ultimii ani, singurele creșteri resimțite de români au fost cele ale prețurilor, ale ratelor bancare și ale cursului leu/euro:

„Domnul Liviu Dragnea, care suferă și oftează pentru că nu a putut ajunge oficial prim-ministru, a prezentat cifre glorioase despre buget și despre PIB pentru a demonstra, chipurile, că guvernele PSD-ALDE conduse din umbră de el, ar fi avut o oarecare performanță. Domnul Dragnea falsifică realitatea în mod grosolan, spunând că negrul este alb și evită să spună cât de rău s-a deteriorat viața românilor în numai doi ani. De fapt, în ultimii 30 de ani, orice a dat un guvern PSD cu o mână, a luat în aceeași zi cu două mâini.

  • În primul rând, falsul prezentat de Dragnea în jurul creșterilor uriașe ale veniturilor la buget sunt rezultatul transferului contribuțiilor sociale, prin care milioane de angajați din economia privată au pierdut la salarii, iar bugetarii au privit doar pe hârtie o majorare de 25%, în realitate având în buzunar doar 2-3% în plus. Din această scamatorie bugetul a câștigat peste 36 de miliarde de lei, care au fost contabilizate și la venituri și la cheltuieli.

În al doilea rând, bugetul mai mare cu care se laudă Dragnea nu a venit dintr-o evoluție economică mai bună, ci din creșterea prețurilor de consum, din facturile mai scumpe cu peste 25% și dintr-un curs al euro de aproape 4,8 lei. Da. Totul este contabilitate pe cifre mai mari, nu pe producție sau pe bunăstare mai multă!

venituriAșadar, domnul Dragnea minte, deși știe că nimeni nu îl mai crede în România.

80% dintre români consideră deja că țara este prost guvernată și direcția în care se îndreaptă România este cu totul greșită. Mă întreb oare de ce nu are curaj să meargă pe stradă și să explice el, personal, angajaților și pensionarilor cât de mult rău a făcut țării și standardului de viață al populației.

Să explice, de pildă, dacă țara merge așa de bine, de ce alocațiile pentru copii rămân în continuare la puțin peste 80 de lei, de ce punctul de pensie crește abia din septembrie, de ce peste 2400 de școli sunt improprii pentru învățământ, de ce spitalele au devenit locuri periculoase, iar în România nu se construiște nimic de peste 6 ani!”