Comitetul olimpic bolivian vrea să vaccineze împotriva Covid-19 sportivii care merg la Tokyo

Comitetul Olimpic Bolivian (COB) a cerut guvernului condus de premierul Luis Arce să faciliteze vaccinarea împotriva Covid-19 a delegaţiei care va reprezenta ţara la Jocurile Olimpice de la Tokyo de anul acesta, informează agenţia EFE.

Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) ‘nu impune vaccinarea’ sportivilor care vor concura la Jocurile de la Tokyo, dar faptul că aceştia vor fi imunizaţi ‘le va permite să intre mai uşor’ pe teritoriul japonez, unde trebuie îndeplinite şi alte protocoale de biosecuritate, a explicat, duminică, preşedintele COB, Marco Arze.

Solicitarea nu este doar pentru sportivii care vor merge la Tokyo, ci şi pentru toţi sportivii care vor concura la alte competiţii internaţionale anul acesta, cum sunt Jocurile Panamericane de la Cali, din luna septembrie, şi Jocurile Bolivariene ale Tineretului, programate în noiembrie la Sucre (Bolivia).

Guvernul bolivian a stabilit un plan de vaccinare pe categorii de vârstă, iar imunizarea personalului medical s-a aflat în prima linie începând cu luna ianuarie.

În 2020, pregătirea sportivilor bolivieni a fost limitată de carantina instituită timp de mai multe luni, iar revenirea la pregătire a fost posibilă doar după ce autorităţile au stabilit protocoalele de biosecuritate.

Bolivia este una dintre puţinele ţări care nu a câştigat până acum o medalie olimpică, lucru pe care liderii ţării îl atribuie lipsei unei politici publice care să promoveze performanţa sportivilor.

AGERPRES (AS/autor: Vlad Constantinescu, editor: Mihai Ţenea)

Sursa: PRESSONLINE