duminică, octombrie 1, 2023

Contele Kálnoky: Şederea Majestăţii Sale Regele Charles a fost una în siguranţă şi perfect armonioasă

Contele Tibor Kálnoky a declarat, marţi, la Viscri, după plecarea Regelui Charles al III-lea, că a fost onorat de vizita suveranului britanic, iar şederea acestuia a fost una „în siguranţă şi perfect armonioasă” şi a ţinut să mulţumească Serviciului de Protecţie şi Pază şi jurnaliştilor pentru respectul şi profesionismul de care au dat dovadă, scrie Agerpres.

„A fost o onoare pentru mine şi o bucurie revederea cu Majestatea Sa Regele Charles al III-lea. Având întotdeauna o deosebită grijă ca actualul Rege Charles al III-lea să se simtă bine la noi în timpul sejurului privat, le mulţumim tuturor celor care au contribuit ca vizita Majestăţii Sale să fie una plăcută. Doresc să transmit felicitările mele reprezentanţilor Serviciului de Protecţie şi Pază pentru munca depusă şi pentru modul discret şi amabil în care l-au protejat pe Majestatea Sa Regele. De asemenea, mulţumesc reprezentanţilor mass-media pentru interesul arătat, precum şi pentru respectul şi profesionismul de care aţi dat dovadă. Întâlnirile personale ale Majestăţii Sale cu oamenii din partea locului şi turiştii au fost extrem de primitoare şi călduroase. Vreau să vă asigur de faptul că şederea Majestăţii Sale a fost una în siguranţă şi perfect armonioasă”, a declarat contele Tibor Kálnoky.

Acesta şi-a exprimat speranţa că vor mai fi multe alte ocazii în viitor de a-i ura Regelui Charles al III-lea un călduros bun venit în ţara noastră.

„Vine de 25 de ani (în România, n.r.) şi sperăm foarte mult că şi în viitor va fi posibil. Poate că nu va fi posibil în fiecare an, dar da, eu cred că aşa va fi”, a subliniat contele.

Întrebat de jurnalişti cum s-a comportat de această dată Regele Charles al III-lea în prima sa vizită de după încoronare, contele Tibor Kálnoky a arătat că, deşi gazdele s-au purtat, prin instinct, mai respectuoase, „asta nu a avut niciun impact asupra regelui” şi că a fost la fel de omenos ca de obicei.

În plus, deşi a spus că nu poate vorbi în numele Regelui Charles al III-lea, contele crede că acesta a fost impresionat de mulţimea care l-a aşteptat peste tot unde s-a deplasat.

„Nu pot să vorbesc în numele lui, dar cred că a fost foarte impresionat că nu a existat nicio tensiune, chiar au fost foarte mulţi, au fost ca o familie”, a mai menţionat contele Tibor Kálnoky.

Regele Charles al III-lea a sosit, marţi, la Viscri în jurul amiezii, a avut o recepţie cu o serie de invitaţi speciali în curtea casei pe care o deţine fundaţia sa, după care s-a deplasat la Biserica Fortificată din sat, unde a avut o serie de întrevederi cu meşteşugari locali.

spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Campanii publicitare
    sales banner