Contre între Tăriceanu și Dăncilă pe tema guvernării

Președintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu continuă seria declarațiilor prin care vrea ca guvernul PSD-ALDE să fie restructurat printr-un vot în Parlament și spune că nu vrea să facă parte dintr-o guvernare impotentă. Tot el spune că actualul Executiv funcționează din inerție.

„Dacă vrem nu să ne mulţumim, aşa cum mi se pare mie în cazul PSD că performanţa pe care vor să o atingă – participarea la turul unu al alegerilor şi eventual intrarea în turul doi şi cu siguranţă pierderea alegerilor prezidenţiale – şi vor mai mult decât atât, câştigarea prezidenţialelor, sigur că şi în perspectiva alegerilor care urmează la anul este nevoie de un gest puternic, de forţă, care să arate hotărârea premierului, capacitatea de a fi liderul acestui partid şi de a fi liderul Guvernului, de a impune o linie de guvernare. Senzaţia mea este că în momentul de faţă Guvernul funcţionează, poate nu numai guvernul, instituţiile care ţin de administraţia centrală, funcţionează din inerţie. Nu există o direcţie clară care să se fi dat şi pe care să o urmeze”, a mai spus preşedintele ALDE.

„Îi rog pe colegii din PSD să se gândească foarte serios la acest subiect, care ne dă posibilitatea să mergem mai departe, nu să ne mulţumim să terminăm târâş-grăpiş o guvernare. Ambiţia mea nu este asta. Pentru mine şi pentru colegii mei nu funcţiile în Guvern sunt importante. Nu vreau să fac parte dintr-o guvernare impotentă. Am auzit şi alte expresii de genul “câinele nu pleacă de la măcelărie”, vedeţi proverbe savante din popor, eu vreau să îi anunţ pe foarte mulţi că colegii mei sunt vegetarieni”, a spus Tăriceanu, într-un interviu pentru agenția de presă Mediafax.

dancila bilantPreședintele PSD Viorica Dăncilă a spus că este surprinsă de declarația colegului de coaliție și afirmă că poate Tăriceanu s-a referit la miniștrii lui când a spus că guvernul funcționeză din inerție.

„Sincer mă surprinde această declaraţie ale domnului Tăriceanu. Eu cred că acest Guvern a obţinut rezultate. Domnul Tăriceanu are miniştri în Guvern. Probabil referirea este la miniştrii dumnealui, că nu poţi să iei în ansamblu şi să judeci toţi oamenii dintr-un Guvern. Pentru mine sunt importante alte lucruri, nu să răspund domnului Tăriceanu. Este părerea dumnealui”, a spus Dăncilă, la Dolj.