miercuri, iunie 29, 2022

Controale ale comisarilor Gărzii de Mediu la Electrocentrale Craiova II. Au fost aplicate patru sancţiuni în valoare de 300.000 de lei

Comisarii Gărzii de Mediu au făcut, în perioada 2020 – 2022, 13 controale la Electrocentrale Craiova II, fiind aplicate patru patru sancţiuni în valoare de 300.000 de lei. De semenea, comisarii au notificat APM, în vederea suspendării Autorizaţiei Integrate de Mediu a operatorului economic, potrivit News.ro. 

În perioada 2020-2022, Garda Naţională de Mediu – Comisariatul Judeţean Dolj a făcut 13 controale la Sucursala Electrocentrale Craiova II şi a aplicat 4 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 300.000 lei

În anul 2020 au fost făcute cinci controale, iar pentru nerespectarea legislaţiei privind emisiile industriale, au fost aplicate 2 amenzi contravenţionale, în valoare totală de 150.000 lei.

În anul 2021, au fost făcute alte patru controale la acelaşi operator, trei dintre acestea fiind realizate în urmă sesizărilor primite, în care erau semnalate aspecte privind producerea unei deversări de cenuşa pe terenuri extravilane, ca urmare a apariţiei unor fisuri în ţevile de transport pentru cenuşă ce aparţin CET II/ ca urmare a spulberărilor de pulberi sedimentabile în zona apropiată Complexului Energetic – SE Craiova ÎI.

”Măsurile impuse au fost de refacere a terenului afectat, precum şi de a lua toate măsurile necesare în vederea limitării consecinţelor asupra mediului şi a prevenirii altor incidente sau accidente posibile, precum şi adoptarea unor tehnologii de exploatare ale instalaţiilor de ardere care să reducă la minim poluarea. Pentru nerespectarea prevederilor legale, operatorul economic a fost sancţionat contravenţional cu amendă în cuantum de 50.000 lei”, a transmis Garda de Mediu.

În 2022 au fost efectuate patru verificări la punctul de lucru al SE Craiova II, la Depozitul de zgură şi cenuşă Valea Mănăstirii, precum şi în zonele de pe malurile râului Valea Şarpelui în care existau pulberi sedimentabile provenite de la acest operator.

”În perioada 31.01.2022-01.02.2022, la finalizarea verificărilor de la punctul de lucru al SE Craiova II, Craiova, comisarii GNM au aplicat o amendă în cuantum de 100.000 lei şi au fost impuse măsuri operatorului economic în vederea limitării consecinţelor asupra mediului şi a prevenirii altor incidente sau accidente posibile, precum şi adoptarea acelor tehnologii de exploatare ale instalaţiilor de ardere astfel încât să reducă la minim poluarea”, a mai transmis Garda de Mediu.

spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Campanii publicitare
    sales banner