sâmbătă, iunie 25, 2022

Coreea de Sud ar vrea să înființeze o misiune diplomatică la sediul NATO din Bruxelles

Coreea de Sud intenţionează să înfiinţeze o misiune diplomatică la sediul NATO din Bruxelles, a anunţat miercuri consilierul pentru securitate naţională, în condiţiile în care Seulul depune eforturi pentru a-şi consolida parteneriatul cu organizaţia nord-atlantică şi pentru a deţine un rol mai important pe scena globală, relatează Reuters, conform Agerpres.

Referindu-se la participarea aşteptată a preşedintelui Yoon Suk-yeol la summitul NATO de la sfârşitul lunii iunie, consilierul pentru securitate naţională Kim Sung-han a declarat că Seulul va încerca să consolideze relaţiile cu membrii Alianţei Nord-Atlantice în faţa unei situaţii internaţionale „imprevizibile”.

Ca parte a acestor eforturi, Coreea de Sud discută cu NATO despre schimbul de informaţii, exerciţii militare şi cercetări comune pentru a contracara ameninţările de securitate emergente, a mai spus el.

Preşedintele Yoon Suk-yeol a declarat că principalul său obiectiv de politică externă este de a face din Coreea de Sud un „stat pivot global” cu scopul promovării libertăţii, păcii şi prosperităţii pe baza valorilor sale liberal-democrate.

Deşi se aşteaptă ca reuniunea NATO din 29-30 iunie de la Madrid să se concentreze asupra crizei din Ucraina, preşedintele Yoon intenţionează să obţină sprijin internaţional împotriva programului nuclear nord-coreean, a mai spus oficialul sud-coreean.

Coreea de Sud intenţionează totodată să anunţe sprijin umanitar suplimentar pentru Ucraina, însă Seulul nu ia în considerare livrarea de armament, relatează Yonhap.

Preşedintele sud-coreean ar putea avea, de asemenea, o întrevedere trilaterală cu omologii săi american şi japonez în marja summitului NATO, a precizat Yonhap, citând un oficial prezidenţial care a afirmat că prezenţa lui Yoon nu reprezintă o politică împotriva Chinei sau Rusiei.

sursa – AGERPRES

spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Campanii publicitare
    sales banner