marți, iunie 28, 2022

Cornel Folescu (PSD): Combaterea scumpirilor, readucerea inflației sub control și asigurarea unor echilibre funcționale în relațiile economice rămân preocuparea principală a PSD

Deputatul PSD de Mehedinți Cornel Folescu scrie, marți, pe Facebook, despre noul pachet Sprijin pentru România, în opinia sa, combaterea scumpirilor, readucerea inflației sub control și asigurarea unor echilibre funcționale în relațiile economice rămânând preocuparea principală a PSD.

”Combaterea scumpirilor, readucerea inflației sub control și asigurarea unor echilibre funcționale în relațiile economice rămân preocuparea principală a PSD, precum și fundația ce a stat la baza aprobării unui nou set de măsuri „Sprijin pentru România”, spune deputatul.

El enumeră măsurile. Astfel, de la 1 iulie:
3,2 milioane de pensionari, cu pensia mai mică de 2.000 de lei/lună vor primi un sprijin unic de 700 de lei;
1,2 milioane de salariați din sistemul public vor beneficia de creșterea cu un sfert a diferenței de salariu prevăzută de legea salarizării unice;
Se vor diminua cheltuielile bugetare cu cel puțin 10%;
Se vor suspenda angajările la stat;
Crește colectarea veniturilor cu 10 miliarde de lei;
Accelerăm absorbția fondurilor europene.

”Este necesar să stopăm derapajul financiar al țării, iar în acest sens există în dezbatere și proiecte legislative, precum Legea anti-speculă, Legea transparenței adaosului comercial și Legea marjei limitate de adaos comercial pentru produsele subvenționate/susținute de stat”, spune Folescu.

El precizează că, totodată, așteaptă ca Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene să finalizeze instrumentele de absorbție a fondurilor europene pentru a putea încasa banii din PNRR pe care să îi folosim la implementarea programelor de investiții.

”Au apărut discuții despre respingerea în Senat a proiectului de lege care prevedea săptămâna de lucru de 4 zile. În urma dezbaterilor, am decis că un astfel de proiect ar determina o supra reglementare, dar Codul Muncii actual nu interzice încheierea unor contracte de muncă cu normă întreagă, care să includă acordul dintre angajat – angajator pentru o săptămână de muncă de 4 zile, cu 3 zile de repaus, cu respectarea normei de muncă de 40 de ore pe săptămână. Este o decizie care aparține exclusiv angajatorului”, spune deputatul PSD.

Folescu mai arată, cu privire la amenințările de proteste ale profesorilor, că ”sunt puțin nedrepte”.

”După ce PNL a decis înghețarea Legii salarizării unitare, profesorii au fost singura categorie care a beneficiat de majorări salariale. Mai mult decât atât, Guvernul tocmai a aprobat o nouă creștere cu încă un sfert din diferența la salariu. Îi cred și le susțin doleanțele, dar momentan ne aflăm într-o situație care ne obligă să îi sprijinim pe cei mai vulnerabili dintre români. După depășirea crizelor actuale, vom putea reveni la calendarul din Legea salarizării”, afirmă Cornel Folescu.

”Nu în ultimul rând, consider că ar trebui să privim cazurile de variolă a maimuței cu precauție, dar nu cu îngrijorare. Virusul este unul cunoscut, antidotul există, boala este tratabilă, iar Ministerul Sănătății a făcut deja demersuri pentru a putea oferi tratamentul adecvat în cazul apariției primului caz în România. Este important să nu ne pierdem cumpătul și să nu uităm: #ÎmpreunăPuternici”, mai scrie el în postare.

spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Campanii publicitare
    sales banner