sâmbătă, iunie 25, 2022

Covasna: Rata de promovare la evaluarea naţională, mai mare decât anul trecut

Rezultatele obţinute de elevii covăsneni la evaluarea naţională din acest an au fost mai bune decât cele de anul trecut, peste 75% dintre aceştia obţinând medii mai mari de 5.

Dintre cei 1547 candidaţi prezenţi la examene, 1161 au obţinut medii mai mari sau egale cu 5, respectiv 75,05 %, dar niciunul nu a încheiat examenul cu media generală 10.

La proba de Limba şi literatura română au obţinut note peste sau egale cu 5 un număr de 925 de candidaţi (59,52%), în timp ce la Matematică 1048 elevi, respectiv 67,44 % au luat note peste sau egale cu 5, iar 6 au obţinut nota maximă.

La Limba şi literatura maternă, respectiv maghiară, 1080 candidaţi au obţinut note mai mari sau egale cu 5, reprezentând 96% din totalul celor prezenţi la examen.

Anul acesta 68 de elevi nu s-au prezentat la evaluarea naţională, iar aproape jumătate dintre mediile celor prezenţi au fost între 5 şi 7.

Inspectorul şcolar general Kiss Imre a declarat pentru AGERPRES că se aştepta la un rezultat mai bun, având în vedere că subiectele din acest an au fost accesibile.

‘ Procentul de promovare a fost cu aproape 1,20% mai mare decât anul trecut. Este o generaţie care în ultimii doi ani şi jumătate a învăţat în condiţii speciale din cauza pandemiei, nu este o scuză, dar, totuşi, trebuie amintit şi acest lucru (…) Într-adevăr, deşi numărul celor care au avut medii peste 5 este mai mare decât anul trecut, notele pe discipline au fost mai mici. Şi eu mă aşteptam la note mai mari, având în vedere că subiectele au fost adaptate perioadei pe care au parcurs-o, deci au fost accesibile. Totuşi, trebuie să apreciem eforturile depuse de elevi, de profesori şi nu în ultimul rând de părinţi, pentru că a fost o perioadă deosebit de grea pentru toţi’ , a declarat Kiss Imre.

Sursa: PRESSONLINE

spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Campanii publicitare
    sales banner